от denkaruseva » 18 Яну 2013, 10:22
Замисляли ли сте се защо магданозът си е завоювал прозвището суперхрана?
Да започнем от това, че магданозът е добър приятел на сърцето…Той съдържа фолиева киселина, която спомага съдовите процеси в организма и понижава кръвното налягане … Освен това фолиевата киселина в магданоза не позволява прекалено бързото клетъчно делене, което пък води след себе си рак, особено в дебелото черво и шийката на матката.
Второ, но не по – малко важно…магданозът подобрява функционирането на бъбреците и ги подпомага да отделят натрий и вода. Така предотвратява задържането на сол и вода в организма... Също така магданозът предотвратява появата на камъни в бъбреците.
Магданозът съдържа витамин C, които предотвратява възпалителен полиартрит, остеоартрити и др.
В поредицата полезни свойства на магданоза се включват лечение на глухота и инфекция на ухото, натъртвания, нарушения в храносмилателната система, диария, анемия, камъни в жлъчката…Освен това магданозът укрепва зъбите и подпомага загубата на тегло.Съдържанието на хлорофил в магданоза предотвратява появата на лош дъх.
Не на последно място…магданозът се използва и за подобряване на сексуалното функциониране…Той служи и като билково лекарство за лечение на менструални проблеми.