Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
13 Яну 2015, 10:34
Купете си по една хлебопекарна и ще си решите проблемите с хляба
01 Окт 2015, 11:25
Прочетох вчера, че хлябът от лимец бил препоръчителен, за превенция срещу рак на стомаха. Някой опитвал ли го е и как се прави, само от лимец или и с обикновено бяло брашно?
01 Окт 2015, 12:38
Kremiliya написа:Прочетох вчера, че хлябът от лимец бил препоръчителен, за превенция срещу рак на стомаха. Някой опитвал ли го е и как се прави, само от лимец или и с обикновено бяло брашно?
Най-малко с бяло брашно ми се струва, че ще е комбинирано брашното от лимец, а смятам, че е по-добър вариант да се прави житен режим поне по един ден в седмицата, ако ще е с тази цел
01 Окт 2015, 13:00
Какъв е този житен режим?
01 Окт 2015, 16:14
marsu написа:Какъв е този житен режим?
А, не си ли чувала за житния режим на Петър Дънов, даже и тук имаше нещо такова...
ето го
25 Окт 2015, 16:03
не е лиравностоен на припадане тоя житен режим?
26 Окт 2015, 12:07
Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други?
19 Авг 2016, 16:28
Mon_ton написа:Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други? :)
Аз лично за основа ползвам типово брашно, по-рядко бяло и добавям каквото ми хареса или имам

в момента. Замесвам си както обикновена питка. Иначе си купувам и от магазина, мързи ме всеки ден да меся. Избирам от по-скъпите хлябове. Поне се надявам те да са по-качествени заради цената.
22 Авг 2016, 14:16
exotic написа:Mon_ton написа:Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други? :)
Аз лично за основа ползвам типово брашно, по-рядко бяло и добавям каквото ми хареса или имам

в момента. Замесвам си както обикновена питка. Иначе си купувам и от магазина, мързи ме всеки ден да меся. Избирам от по-скъпите хлябове. Поне се надявам те да са по-качествени заради цената.
Типовото брашно не е ли възможно най-смотаната иматация, която можеш да избереш? Аз купувам брашно от лимец, елда, ръжено или оризово. ОТ това как да си нарпавя хляб? За мен не е опция изобщо да слагам бяло брашно, мисля, че ако се слага бяло брашно напълно се обезсмисля използването на другите брашна.
22 Авг 2016, 14:34
Не е ли по-добре да смисиш, дори и бяло брашно с друго, отколкото да е само бяло? Ако е само от елда или там другите, които сте изброили, може да не се хареса и да отиде на боклука. Аз първо бих експериментирал първо по този начин.