Хлябът - какъв да изберем?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот mix_twix » 13 Яну 2015, 10:34

Купете си по една хлебопекарна и ще си решите проблемите с хляба :)
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Kremiliya » 01 Окт 2015, 11:25

Прочетох вчера, че хлябът от лимец бил препоръчителен, за превенция срещу рак на стомаха. Някой опитвал ли го е и как се прави, само от лимец или и с обикновено бяло брашно?
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Mamacita » 01 Окт 2015, 12:38

Kremiliya написа:Прочетох вчера, че хлябът от лимец бил препоръчителен, за превенция срещу рак на стомаха. Някой опитвал ли го е и как се прави, само от лимец или и с обикновено бяло брашно?

Най-малко с бяло брашно ми се струва, че ще е комбинирано брашното от лимец, а смятам, че е по-добър вариант да се прави житен режим поне по един ден в седмицата, ако ще е с тази цел :idea:
Mamacita
 
Мнения: 250
Регистриран на: 13 Дек 2014, 10:52

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Окт 2015, 13:00

Какъв е този житен режим?
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Mamacita » 01 Окт 2015, 16:14

marsu написа:Какъв е този житен режим?

А, не си ли чувала за житния режим на Петър Дънов, даже и тук имаше нещо такова... ето го
Mamacita
 
Мнения: 250
Регистриран на: 13 Дек 2014, 10:52

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Andrey » 25 Окт 2015, 16:03

не е лиравностоен на припадане тоя житен режим?
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Mon_ton » 26 Окт 2015, 12:07

Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други? :)
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот exotic » 19 Авг 2016, 16:28

Mon_ton написа:Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други? :)


Аз лично за основа ползвам типово брашно, по-рядко бяло и добавям каквото ми хареса или имам :smile: в момента. Замесвам си както обикновена питка. Иначе си купувам и от магазина, мързи ме всеки ден да меся. Избирам от по-скъпите хлябове. Поне се надявам те да са по-качествени заради цената.
exotic
 
Мнения: 360
Регистриран на: 15 Авг 2014, 13:29

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот Mon_ton » 22 Авг 2016, 14:16

exotic написа:
Mon_ton написа:Искам да ви питам как успявате да си направите вие самите домашен хляб от лимец, черно брашно, семена и други? :)


Аз лично за основа ползвам типово брашно, по-рядко бяло и добавям каквото ми хареса или имам :smile: в момента. Замесвам си както обикновена питка. Иначе си купувам и от магазина, мързи ме всеки ден да меся. Избирам от по-скъпите хлябове. Поне се надявам те да са по-качествени заради цената.

Типовото брашно не е ли възможно най-смотаната иматация, която можеш да избереш? Аз купувам брашно от лимец, елда, ръжено или оризово. ОТ това как да си нарпавя хляб? За мен не е опция изобщо да слагам бяло брашно, мисля, че ако се слага бяло брашно напълно се обезсмисля използването на другите брашна.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Хлябът - какъв да изберем?

Мнениеот m.vulev » 22 Авг 2016, 14:34

Не е ли по-добре да смисиш, дори и бяло брашно с друго, отколкото да е само бяло? Ако е само от елда или там другите, които сте изброили, може да не се хареса и да отиде на боклука. Аз първо бих експериментирал първо по този начин.
m.vulev
 
Мнения: 182
Регистриран на: 16 Дек 2013, 13:11

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта