Как се мотивирах да спортувам

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Как се мотивирах да спортувам

Мнениеот Archer » 06 Фев 2013, 12:00

jogging.jpeg
jogging.jpeg (5.36 KiB) Прегледано 2116 пъти
Ще разкажа накратко как аз се мотивирах да спортувам и ще се радвам да запаля поне един форумец по спорта…Преди две години работих много активно и стресът беше част от ежедневието. Да спортувам и да се грижа за себе си бяха двете неща, които ми се искаше да кажа, че правя, но все намирах оправдания, че не ми остава време. Да... ако беше лесно да спортуваме често, всички щяха да го правят.
Мотивацията ми беше най – трудната част. Колкото и да осъзнавах необходимостта от активен режим, стресът и уморителният работен ден ми бяха вечните оправдания.
Истината обаче е, че има няколко начина, които могат да ви мотивират да спортувате. Съветвам ви:
- Да не бъдете твърде строги със себе си
Постоянството не е присъща за всеки черта, затова знайте, че не сте сами. Малко са хората, които стават една сутрин и се променят отведнъж - слагат маратонките и тръгват да бягат.
- Да знаете, че малко е по-добре от нищо
И 10-минутната тренировка има смисъл. В началото не можех да отделям повече време и започнах с кратки тренировки. По - добре е да започнеш с малко натоварване и постепенно да надграждаш. Най-важното е да поставиш началото.
- Да не се обвинявай в мързел...Мързелът е последствие от липсата на движение, а не причина. Освен това, самочувствието е много важна предпоставка да се мотивирате към спорт. Затова, когато се решите да опитате, поздравете се за постижението и... смело напред.
А вие спортувате ли? Или още си измисляте оправдания?
Archer

Re: Как се мотивирах да спортувам

Мнениеот qna toneva » 19 Фев 2013, 23:27

в спорта е истината. трениор съм по спортни танци и немога да си представя живота без спорт-извайва тялото,калява психиката,изгражда воля.......... :P СПОРТУВАЙТЕЕ!!
qna toneva

Мнениеот rora » 20 Фев 2013, 11:54

Знам, че движението е здраве, но как да се справя с мързела? :oops:
rora

Мнениеот djudjanka » 20 Фев 2013, 12:33

При мен пък проблема е че не искам да съм сама, а няма кого да запаля да спортува с мен. :roll:
Аватар
djudjanka

Мнениеот Archer » 22 Фев 2013, 12:16

Харесва ми темичката :P И аз често се надъхвам за спорт...доста пъти с успех.Важното е да не се отказваме!
Archer

Мнениеот Prolet8 » 23 Фев 2013, 21:57

Браво! Аз многооо трудно започвам каквото и да било, свързано със стягане на тялото или сваляне на килца :) Било диета или спорт....Нищо не е достатъчно голям стимул!
Prolet8

Мнениеот IVRO » 25 Фев 2013, 16:29

В забързаното ежедневие все по-рядко намираме време за спорт и упражнения. Аз си имам десетки извинения и най - честото е "Прекалено съм изцеден". Тази пролет обаче съм твърдо решен да спортувам!
IVRO

Мнениеот Prolet8 » 25 Фев 2013, 18:03

IVRO написа:В забързаното ежедневие все по-рядко намираме време за спорт и упражнения. Аз си имам десетки извинения и най - честото е "Прекалено съм изцеден". Тази пролет обаче съм твърдо решен да спортувам!

:) И аз така си казвам всяка зима.....
Prolet8

Мнениеот Dominator » 13 Фев 2014, 11:22

Изображение

Само като гледам тази снимка и типа на моето телосложение ме кара да се мотивирам за тренировки и стриктен хранителен режим :mrgreen:
Аватар
Dominator

Мнениеот Коцева » 13 Фев 2014, 13:02

Като дете започнах не ежедневно, но три пъти седмично да се се грижа за фигурата си, това остана и до ден днешен, не желая да споменавам точни години, но не са малко :!: Навика е добре да се изгражда от рано, а не когато стане критично :?
Коцева

Следваща

Назад към Зона за мъже