- jogging.jpeg (5.36 KiB) Прегледано 2116 пъти
Ще разкажа накратко как аз се мотивирах да спортувам и ще се радвам да запаля поне един форумец по спорта…Преди две години работих много активно и стресът беше част от ежедневието. Да спортувам и да се грижа за себе си бяха двете неща, които ми се искаше да кажа, че правя, но все намирах оправдания, че не ми остава време. Да... ако беше лесно да спортуваме често, всички щяха да го правят.
Мотивацията ми беше най – трудната част. Колкото и да осъзнавах необходимостта от активен режим, стресът и уморителният работен ден ми бяха вечните оправдания.
Истината обаче е, че има няколко начина, които могат да ви мотивират да спортувате. Съветвам ви:
- Да не бъдете твърде строги със себе си
Постоянството не е присъща за всеки черта, затова знайте, че не сте сами. Малко са хората, които стават една сутрин и се променят отведнъж - слагат маратонките и тръгват да бягат.
- Да знаете, че малко е по-добре от нищо
И 10-минутната тренировка има смисъл. В началото не можех да отделям повече време и започнах с кратки тренировки. По - добре е да започнеш с малко натоварване и постепенно да надграждаш. Най-важното е да поставиш началото.
- Да не се обвинявай в мързел...Мързелът е последствие от липсата на движение, а не причина. Освен това, самочувствието е много важна предпоставка да се мотивирате към спорт. Затова, когато се решите да опитате, поздравете се за постижението и... смело напред.
А вие спортувате ли? Или още си измисляте оправдания?