Роми точат помощи чрез фалшив ТЕЛК

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Роми точат помощи чрез фалшив ТЕЛК

Мнениеот Archer » 07 Фев 2013, 11:15

Полицаите откриха поредната престъпна схема, чрез която нагли роми точат помощи чрез фалшив ТЕЛК. Лицата от ромски произход изкарвали децата си болни от астма и ги освидетелствали от ТЕЛК, без реално децата да страдат от подобно заболяване. На базата на фалшивото медицинско решение ромите подавали молби в Дирекция „Социално подпомагане”, откъдето им отпускали социални помощи. Разследващите задържали мъж и неговата племенница от Долна баня, които взимали по 5000 лева за всяко фалшиво решение.Задържаните за престъпната схема са 37-годишния Данчо Лихваря, на когото родителите плащали еднократната сума, а племенницата му често се явявала като посредник.
Проверяващите органи установили 20 експертни решения от ТЕЛК, касаещи „Астма с преобладаващ алергичен компонент”. След извършената справка в Регионалната картотека на медицинските експертизи се установило, че тези решения не са издадени по официален ред и децата, цитирани в тях, не са освидетелствани.

Ромите получавали социални помощи, възлизащи на 260 лева за дете месечно. Освен това обаче наглите родители получили и еднократно доплащане за минал период – три години назад от момента на подаване на декларацията, в размер между 5000 и 6300 лева. Установените досега щети, нанесени на държавния бюджет, възлизат на близо 200 000 лева.

Тъжната истина е, че докато едни работят, други все ще измислят начин как да източат някои лев, докато мързелуват… Дали някога ще можем да я променим?
Archer
 
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Яну 2013, 13:38

Re: Роми точат помощи чрез фалшив ТЕЛК

Мнениеот victory » 08 Фев 2013, 15:50

ДА...Тъжната истина е , че без да си мръднат пръста за работа си докарват прилични месечни заплати с измами... Те затова си живеят добре и се множат с такива темпове - организмите се размножават при благоприятни условия! :(
victory
 
Мнения: 63
Регистриран на: 05 Фев 2013, 10:59

Re: Роми точат помощи чрез фалшив ТЕЛК

Мнениеот delchev » 20 Авг 2019, 10:54

Добро утро! Това е установена практика от години! Въпросът е как се допуска и къде е контролът?!? :evil:
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта