Не знам дали няма да ви стресна, но
калмарите могат да бъдат много, много вкусни. Стига да знаете няколко тайни около приготвянето им.
Тубите на калмарите са често замразени, като средната им цена е между 8-10 лева килограма. За съжаление, много голяма част от пакета е чиста вода. Направете си сметка, че купувайки 1 килограм туби от калмари, често получавате 600 грама вода и 400 грама туби. Но какво да правим, освен още ледени да ги хвърлим във вряща вода с малко солчица. След минутка-две можете да ги извадите и внимателно да обелите тънката ципичка. След това много вървели панирани, но аз лично ги обожавам на скарата, като няколко пъти ги въртя от двете страни и след това поливам със сос от лимон, малко зехтин, чесънче и хубав соев сос. Мммммммммммммммм!
Важно е да обелите ципата!Пипалата на калмарите също са много вкусни, като аз лично ги чистя /има нещо като черупка вътре в телцето, която изрязвам/, стават страхотно с ориз с подправки, задължително с бяло винце!
Пиша и се слюнча.
Има ли и други фенове на това страхотно вкусно морско ястие?