Пловдив: Пролетния сезон почва с класика и джаз

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Пловдив: Пролетния сезон почва с класика и джаз

Мнениеот FramarModRosi » 14 Фев 2013, 16:23

В Първо студио на радио Пловдив през февруари звучи музиката на Брамс и „Акустична версия".Концерт на цигуларката Яна Дешкова и пианиста Иво Върбанов ще открие пролетният сезон на „Камерна сцена Пловдив" в четвъртък, 21 февруари. Това е четвъртият от седемте концерта, включени в цикъла „100 процента Брамс", чийто инициатор е Иво Върбанов. По негова покана през пролетта в града на тепетата ще гостуват кларинистът Борислав Йоцов, Йозеф Луптак (виолончело) и цигуларят Игор Карско. Домакин на концертите е Първо студио на Радио Пловдив, където навремето е било мястото за общуване с изкуството - кино „Култура".

Освен на класическа музика, пловдивските меломани ще могат да се насладят и на джазови събития, които се подпомагат от Община Пловдив. До края на май в Пловдив ще гостуват някои от най-изявените български джазови изпълнители и формации. Събитието ще стартира на 27 февруари с изпълнение на знаковата за българския джаз група „Акустична версия"
FramarModRosi
 
Мнения: 321
Регистриран на: 12 Дек 2012, 15:27

Re: Пловдив: Пролетния сезон почва с класика и джаз

Мнениеот iriny » 27 Авг 2019, 10:20

Пловдив не случайно е избран за Европейска столица на културата. Не зная дали сте посещавали Пловдивската опера или Вердиевите празници на Античния театър, но ако сте - знаете, че преживяването е неповторимо. Има и прекрасни джаз изпълнители, често гостуват джаз и рок групи, така че никак не е трудно всеки да си избере концерт и да слуша любимата си музика.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Пловдив: Пролетния сезон почва с класика и джаз

Мнениеот lyuta_chushka95 » 25 Ное 2019, 11:03

iriny написа:Пловдив не случайно е избран за Европейска столица на културата. Не зная дали сте посещавали Пловдивската опера или Вердиевите празници на Античния театър, но ако сте - знаете, че преживяването е неповторимо. Има и прекрасни джаз изпълнители, често гостуват джаз и рок групи, така че никак не е трудно всеки да си избере концерт и да слуша любимата си музика.


Концертите на Античния театър са уникални. Била съм и на оперни представления... Пловдив си е Пловдив... за мен е един от най-хубавите градове в България.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта