Акинетон - новата модна дрога за младите

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Акинетон - новата модна дрога за младите

Мнениеот IVRO » 15 Фев 2013, 12:26

Днес прочетох, че лекарството "Акинетон”, което се приема при Паркинсон се превърнало в новата дрога на младежите….Лекарството се продавало свободно в много аптеки, въпреки че по закон трябва да се дава само и единствено срещу рецепта. Ето защо "Акинетон” бил все по – търсен от младежите медикамент, използван от тях като дрога, заради страничния ефект, който предизвиква – халюцинации и дезориентация. Сещам се, че Акинетон е много подобен на печално известния Паркизан, който беше „любим“ за наркоманите /или по-точно/токсикоманите от 80-те и 90-те години. Сега вече го спряха, но преди всеки ученик се хвалеше пред другите, че имал халюцинации, че това...онова.

Всъщност, не се различава много от дишането на лепило или бронз, които имат доста „по-стари традиции“.

Проблемът е защо младите хора масово търсят бягство от реалността? Вярно е, че възрастта е безразсъдна, та нали и ние сме били млади, но сега годините са други, би трябвало да има много по-строг контрол върху възможните за злоупотреба продукти. Дори не споменавам за възможните при злоупотреба негативни ефекти.
IVRO
 
Мнения: 199
Регистриран на: 12 Дек 2012, 10:42

Re: Акинетон - новата модна дрога за младите

Мнениеот Violetta » 16 Фев 2013, 13:58

Като бях млада, паркизанът много се пиеше, бил като LSD. Глупости, никой от тези "експериментатори" не е жив още, въпреки големите им думи. Да оставят акинетона на болните и да се захванат за нещо градивно.
Violetta
 
Мнения: 466
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: Акинетон - новата модна дрога за младите

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 11 Сеп 2019, 17:03

Акинетонът може и да става за дрога, но не ми се вярва да се продава свободно в аптеките. Вече и за капки за очи искат рецепта!
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта