Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Сосовете - задължителни на всяка трапеза

27 Фев 2013, 13:24

blue_eye написа:Аз съм привърженичка на сосове, които са на млечна основа. Подходящи са за ястия с тиквички както и към зеленчукови салати. Един от любимите ми се приготвя от кисело мляко, чесън, зехтин, копър, лимонов сок, сол и черен пипер.

И аз харесвам млечните, защото са по-леки. Но като цяло не съм голяма привърженичка на сосовете :)

10 Май 2013, 10:54

Страхотни идейки давате за свежи сосове, особено сега, когато изобилието от пресни зеленчуци и подправки е по - голямо. По-добре домашно приготвени сосове, отколкото купени булмачи. Обожавам песто - вкусно, освежаващо и най-вече здравословно. Основните съставки на соса са зехтин, босилек и сирене. Песто най-често се използва при консумирането на паста, лазаня, при приготвяне на супи, с крутони или се маже на филия хляб.

18 Юни 2013, 10:16

Съгласна! Сега най харча чеснов сос, защото прави пържените и грилованите тиквички страхотни!

18 Юни 2013, 12:28

Както казах и аз съм привърженичка на млечните, но пак не бива да се прекалява... Особено с готовите сосове. Те са толкова лесни за употреба, но за съжаление, повечето съдържат ненужно количество добавена захар, която не искаме, а и не трябва, да поемате с храната. Поредна причина да приготвяме сами сосовете, които слагаме на трапезата си.

09 Дек 2014, 17:20

Вярно е, че отнема време да си направиш сос, но е далеч по-вкусен и по-полезен ;)

11 Дек 2014, 15:42

От както се научих да си правя домашна майонеза без яйца не оставам без нея, дори започнах да разнообразявам с маслата, които слагам вътре :Р

18 Дек 2014, 14:20

Май не ползвам много сосове, готвенето ми е доста скучно, не мога да се похваля с големи шедьоври, сос ми е чесновия и толкова. :mrgreen:

18 Дек 2014, 14:35

Много обичам доматените сосчета, но само лятото правя или зимата си взимам консерви с белени домати и така с много босилек и зехтин става екстра!

18 Дек 2014, 15:16

mimeto90 написа:Много обичам доматените сосчета, но само лятото правя или зимата си взимам консерви с белени домати и така с много босилек и зехтин става екстра!

Много мразя босилек, а съм чувала, че много си подхожда с домати :)

05 Юни 2015, 11:14

Сега си правя салата със сос от извара кисело мляко и майонеза ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3