Нали се сещате - онова сладко, което бабите ни варяха от борови връхчета против белодробни проблеми и които наричаха, кой знае защо, "боров мед"? Да, да, същият, който си върви страхотно с бабините палачинки!
Израснала съм с убеждението, че това е един много полезен продукт, който на всичко отгоре е вкусен.
Но наскоро срещнах в Инернет твърдения, че боровият мед бил канцерогенен. Уж бил изследван в някаква лаборатория и информацията е оттам.
А, сега де! Полезен или вреден? И ако е бил вреден, дали по принцип е такъв или само онзи, изследваният мед, суровината за който кой знае на какво замърсено място е расла...
Моля, споделете мнението си, защото в момента на котлона ми ври една двойна доза, а никак не ми се иска да я изхвърлям...
(Да, да, знам, че е забранено брането на борови връхчета, ама... )