11 Апр 2011, 20:04
15 Апр 2011, 13:42
04 Юли 2011, 16:13
Radost написа:Нали се сещате - онова сладко, което бабите ни варяха от борови връхчета против белодробни проблеми и които наричаха, кой знае защо, "боров мед"? Да, да, същият, който си върви страхотно с бабините палачинки!
Израснала съм с убеждението, че това е един много полезен продукт, който на всичко отгоре е вкусен.
Но наскоро срещнах в Инернет твърдения, че боровият мед бил канцерогенен. Уж бил изследван в някаква лаборатория и информацията е оттам.
А, сега де! Полезен или вреден? И ако е бил вреден, дали по принцип е такъв или само онзи, изследваният мед, суровината за който кой знае на какво замърсено място е расла...
Моля, споделете мнението си, защото в момента на котлона ми ври една двойна доза, а никак не ми се иска да я изхвърлям...
(Да, да, знам, че е забранено брането на борови връхчета, ама... )
24 Окт 2011, 21:42
25 Окт 2011, 14:22
26 Окт 2011, 11:43
qproin написа:То според най-новите изследвания всичко е канцерогенно, хапвай си медеца и да не ти пука. Аз много обичам мед, специално боровият не ми е сред любимите, но не ми се вярва да е вреден.
17 Ное 2011, 14:41
17 Ное 2011, 15:09
27 Ное 2011, 16:25
28 Ное 2011, 10:37
сиско написа:Не знам дали е полезен, но е много вкусен. Аз го обичам много, но другите в къщи предпочитат пчелен мед