Деца с обучителни трудности.

Специфични грижи, лечение, обществени нагласи, държавна политика, взаимопомощ

Деца с обучителни трудности.

Мнениеот marianka_40 » 21 Фев 2013, 18:28

Напоследък често се срещат в училище, но дали там е мястото където най-рано може да се забележи това.Още в детската градина ако детето изостава в говора, трудно запомня стихотворения или песни, обърква предлозите (горе,долу,вътре,вън),трудно се справя с напътствия или заповеди,има трудности в координацията и моториката всичко това са позиви за проблем.Не трябва да се чака, детето да тръгне на училище и да мислим,че ще навакса.Трябва да се потърси специализирана помощ от психолог и логопед. Междувременно всеки родител може сам да помага на детето си.Хубаво е да се създава звукова среда, в която се комуникира с детето - четене на приказки, пеене, ролеви игри.Трябва да се насърчава говора и езикът,който слуша да е правилен и чист. Да помогнем на нашето дете да разбере,че има връзка между това което чуваме и казваме и ираейки с него то да координира своите движения.Мислите ли,че родителят трябва да участва в подготовката на детето за училище?
marianka_40
 
Мнения: 12
Регистриран на: 17 Фев 2013, 16:42

Re: Деца с обучителни трудности.

Мнениеот geriva » 23 Фев 2013, 12:10

Почти задължително за правилното развитие на детето е родителите да бъдат до него, да го стимулират, да го накарат да вярва в себе си.
Те са хората, които първи да забележат трудностите на детето и да се опитат, заедно с учителите да установят дали това се дължи на липса на концентрация или причината е по-дълбока.
geriva
 
Мнения: 336
Регистриран на: 18 Фев 2013, 11:45

Re: Деца с обучителни трудности.

Мнениеот PasDeDeux » 29 Юли 2014, 16:39

Мисля, че това би се установило в по-ранна възраст ако имат известни обучителни трудности и мисля, че трябва да се обърнат към терапевт, за да се установи проблема, понеже учителите не са достатъчно подготвени, като близка на такъв мога да го твърдя!
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Деца с обучителни трудности.

Мнениеот Kaya » 27 Ное 2014, 11:16

Често родителите правят мечешка услуга на децата си, като решат, че даден проблем ще се израсте. Имам познато такова дете - на 6г. говореше като бебе, бъркаше думите, изобщо си личеше, че има проблем. Майка му и до днес, вече 4г. по-късно не е предприела адекватни действия. Според мен трябва да престанем да живеем с идеята, че нещо може да се израсте, а да бъдем критични и да искаме повече от децата си, за да можем да им бъдем полезни! :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52


Назад към Деца със специални потребности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта