Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
25 Фев 2013, 19:17
Лично за мен здравеопазването ни е под всякаква критика, също като образователната ни система

социални помощи за здрави хора, докато болните изнемогват с всеки изминал ден?!? Баща ми е на 59 години и има 35 години трудов стаж, болен е от МС + прекаран ИНСУЛТ и в момента е 100% инвалид. Пенсията му е 300лв !!! Няма право на личен асистент, нито на БЕЗПЛАТНА ФИЗИОТЕРАПИЯ :@:@:@ Пълен абсурд. Робска държава сме си и това е!!!
25 Фев 2013, 19:28
Ще помоля модератора да премести темата, че погрешка съм объркал раздела.
25 Фев 2013, 19:31
Ivan Vasilev написа:Ще помоля модератора да премести темата, че погрешка съм объркал раздела.
В кой раздел я виждате! Тук тя е доста на мястото си!
26 Фев 2013, 12:22
Както прецените

Благодаря Ви за разбирането.
Ето една новина, на която попаднах съвсем случайно днес:
http://www.varnautre.bg/2013/02/25/1565 ... a_go_platiНаправо ми се плаче като се замисля, че някой ден и аз мога да съм на нейното място!!! Затова ме боли когато научавам за такива неща и се чудя, колко ли още такива хора в НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ има по нашите земи? А КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ??!? или те са там само за да лапат парички от данъкоплатците, или т.е. робите
02 Мар 2013, 21:52
Поствам нещо, което ми направи впечатление. Въздържам се от коментар, защото не съм достатъчно компетентна.
В Холандия и здравните фондове, и болниците са частни и конкурентни компании, а осигурените имат право на избор къде да се осигуряват. Тази система се справя много по-добре от останалите европейски модели и не случайно години наред Холандия е на първо място в класациите по качество на здравеопазването. Допускането на конкуренция и избор работи и натам трябва да се насочи и България, ако иска да има ефективна здравна система с високо качество.
04 Мар 2013, 23:54
Оставете ги тия наркомани холандците.. нищо не разбират те от политика
Това естествено беше в кръга на шегата. Идеята ми харесва и то много.
01 Апр 2013, 11:17
Аз смятам, че здравната ни система е мноого зле, а здравната каса е под всякаква критика. Всеки месец се прибират едни пари за здравни осигуровки, които не се знае къде отиват. Вместо тези пари да се трупат и всеки здравноосигурен да знае точно с колко пари разполага, е точно обратното. Това за мен е една перачница на пари
05 Мар 2014, 20:23
Прочетох статията от Фрамар, как лични лекари източват здравната каса чрез лаборатории и съм изумена. Не знам, дали философията на здравната каса е да се трупат индивидуално на всеки осигуряващ се? Мисля, че би трябвало да се разпределят между нуждаещите се и така ако човек е болен от рак, спин и т.н. ще може да си позволи лечение, но не и като се източват парите за измислени изследвания в лаборатории.
19 Яну 2015, 17:29
Лекари източват касата по един или друг начин, личните лекари знам, че пишат прегледи на пациенти, които с години не са им стъпвали в кабинетите, а по болниците изписват несъществуващи операции, всичко е в парите - да се вземат!