Мартениците - да ги купим или сътворим?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Мартениците - да ги купим или сътворим?

Мнениеот BRI » 28 Фев 2013, 10:50

pijo i penda.jpg
pijo i penda.jpg (7.14 KiB) Прегледано 489 пъти
В навечерието на първи март, не е лошо да се замислим откъде ще купим мартеници за близки, приятели и колеги. Разбира се, сергии с мартеници вече изникнаха навсякъде около нас - на почти всеки пазар, тротоар спирка и дори пред блока…Но ако искаме наистина да усетим магията на мартенската традиция, не е ли по – добре сами да сътворим червено – белите изделия за най – близките си? Нужно е само да купим шарени мъниста, прежда, шнурове или просто конци, от които можем сами да се пробваме да сътворим нещо красиво…или поне нещо от сърце.

Вие купихте ли вече мартеници или искате да сте сигурни, че червено – белите изделия няма да са сътворени в някой спарен китайски цех и си ги сътворихте сами? Хайде да видим…не остана време…
BRI
 
Мнения: 239
Регистриран на: 13 Фев 2013, 10:04

Re: Мартениците - да ги купим или сътворим?

Мнениеот geriva » 01 Мар 2013, 22:21

Признавам си-купих :D
Винаги купувам. Досега да съм направила 2-3 мартенички и то защото на детето са му трябвали за училище, или са били за домашно. Всяка година към края на февруари и на 1-ви март, излизам на разходка и разглеждам с часове мартеници по сергиите-толкова красота, толкова изобретателност...чудесно е.
geriva
 
Мнения: 336
Регистриран на: 18 Фев 2013, 11:45

Re: Мартениците - да ги купим или сътворим?

Мнениеот Елена Стоянова » 27 Яну 2020, 16:53

Още от началото на февруари с дъщеричката ми започваме да майсторим мартеници за всички близки, роднини, съученици, учители, колеги... Много ни е забавно, а най-странното е, че и мъжът ми се включва от време на време и му личи, че му е приятно. Той никога не е носил мартеници, но откакто малката започна да му подарява направените от нея, не ги сваля до края на март. :smile:
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта