Добави отговор

Лазерно дентална медицина

14 Апр 2011, 13:30

Като чух за този метод в стоматологията се зарадвах искренно, най-после безболезнена стоматология, без кръв, без възпаления и най- важното според мен без неприятния звук от машинката. Някой да е посещавал кабинети с такава апаратура, за да сподели мнение!?

Re: Лазерно дентална медицина

24 Авг 2011, 10:54

Аз лично бих се възползвала от този метод на лечение, тъй като ме е страх много от зъболекари, а неприятния звук на машинката ми се забива в мозъка. Чувала съм, че др. Бушкалова има такава апаратура :roll:

14 Окт 2011, 10:26

При използването на лазер в стоматологията се спестява дискомфорта от топлина, вибрация и натиск при обработка на зъба, намалява кървенето и постоперативната болка. Високоскоростните пилители могат да причинят завихрене и микрофрактури на зъба, които водят до бъдещи дентални проблеми. Чрез нежно и меко лазерно въздействие се намалява увреждането на здравите части и травмата на зъба.Новите измерения в денталното лечение:Без инжекции,без скалпел,без болка.Ще си тръгнете с усмивка, но не и с изтръпнали устни!

Безболезнено лазерно лечение на зъбен кариес

18 Окт 2011, 13:31

Здравейте,
иска ми се да "поговорим" по тази тема: "Безболезнено лазерно лечение на зъбен кариес". Някой подлагал ли се е на такова лечение? Ще се радвам ако споделите мнението си? А и да препоръчате кабинети, в провинцията най-вече. Благодаря и бъдете здрави!

25 Окт 2011, 11:27

И аз много съм се навила...ама още мисля...

25 Окт 2011, 14:31

southernsun написа:Като чух за този метод в стоматологията се зарадвах искренно, най-после безболезнена стоматология, без кръв, без възпаления и най- важното според мен без неприятния звук от машинката. Някой да е посещавал кабинети с такава апаратура, за да сподели мнение!?

И аз искам, ама си представям колко парички ще ми вземат.

25 Окт 2011, 15:27

Всички са готови на това лечение, само и само да я няма болката, миризмата...Искам да чуя някой възползвал ли се е ;) Чакам отзиви как е и колко струва.

26 Окт 2011, 10:25

valiart написа:Всички са готови на това лечение, само и само да я няма болката, миризмата...Искам да чуя някой възползвал ли се е ;) Чакам отзиви как е и колко струва.

Не знам със сигурност, но е висока цената. За сега още не е навлязла масово в България тази процедура, стане ли масова практика и цените ще паднат. А и от това, което чета за лазерната стоматология освен, че се почиства разваленото на зъба се и запечатва за следващи инфекции. Не ви ли се е случвало, лекуван зъб да бъде отворен отново защото не е изчистен добре. следва вадене на корени и ужасна болка? А понякога когато кариеса е между два зъба има огромна вероятност да се зарази и съседния и става сложно!

Знаете ли повече за лазерното лечение на парoдонтит?

10 Мар 2014, 13:41

Миналата седмица ходих на зъболекар, след панорамна снимка на зъбите той ми каза, че имам доста венечни джобове, които лазерното лечение повлиява добре. От около година имам парoдонтит и на половин година ходя, за да отстраняват зъбен камък.

Реших да се поинтересувам малко повече за лазерното лечение на парoдонтит, тъй като в кабинета зъболекарят ми каза само, че във венеца се вкарва вещество, която се активира чрез лазера и гарантират около 99% ефективност. Тук идва и големият въпрос с парите, да – 500 лева е лазерното лечение.

Исках да се допитам до някой, който си е правил лазерно лечение, каква е ефективността и има ли смисъл от него, възможно ли е да се получи подобен ефект от различен (по-евтин :oops: ) вид от лазерното лечение на парoдонтит? :roll:

Re: Знаете ли повече за лазерното лечение на парoдонтит?

10 Мар 2014, 13:53

Някъде бях чела за това, но помня, че са различни лазерните процедури, а и до колкото зная доста зависи от стадия и възрастта на самия пациент! Дано да се намери някой минал през такава процедура да разкаже малко повече!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2