Malina написа:Ехее, колко много варианти! Ще пробвам някой от вариантите, та мога и сама да експериментирам. А дали ще стане, аз много обичам зелена салата, но винаги ми идва недостатъчно наяждаща, да сложа вътре и киноа, връзва ли се с маруля и краставици и маслини?
Малина, съвсем спокойно сложете сварена киноа в зелената салата. Става много вкусно и засища добре. В един ресторант от верига **** (не споменавам име, защото не съм наясно дали правилата на форума позволяват) редовно си поръчвам зелена салата с киноа. В нея има маруля, гъбки, чушки, тиквички и патладжан на грил, малко зелен лук, сирене тип "Филаделфия" (сложено на три-четири места с шприц, а в домашни условия може с лъжичка
), а отгоре е поръсена със запечени тиквени семки.
За работа си правя опростен вариант на тази салата - киноа, маруля (или айсберг), зелен лук, краставица, домат (без семенната част, за да не стане водна, може и чери доматки), маслинки, някакво прясно безсолно сирене, запечени семки (на сух тиган - слънчогледови, тиквени или в по-луксозен вариант - кедрови).