S_Milenska написа:С месо може и да се получи, това е, че сякаш киноата се хвали само като здравословно и никой не си представя да я ползва по друг начин, което я прави много ограничаваща сякаш. :)
А по какъв начин да я ползваме, освен като здравословна храна и защо здравословната храна да е ограничаваща? Излиза, че нездравословната храна е основната и неограничаващата :)
Личното ми мнение е, че няма смисъл да се готвят чушки с кайма и киноа, защото това ястие няма да е по-здравословно от чушки с кайма и ориз, но ще е е по-непривично на вкус от добре познатата традиционна рецепта. И ще е по-скъпо.
По-скоро е логично киноата да се ползва вместо месо. Тя е много богата на протеини (пълен аминокиселинен профил!). Пълнени чушки с киноа и различни зеленчуци е супер!
Или пълнени тиквички. Или пълнени домати. Киноа със запечени на фурна или на грил тиган зеленчуци - великолепно :) Тук ще споделя нещо, което наскоро открих - прибавям към киноата и зеленчуците малко ситно настъргана лимонова кора. Много добре подчертава останалите вкусове в ястието :)