Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
30 Апр 2015, 09:47
Bass написа:rabotnata pchela написа:Важното е ушите да се чистят, макар че нали ушната КАЛ е много важна да ухото!

ЧИСТА КАЛ! Както беше казала една от братята ромки по една небезизвестна телевизия.

Е това не съм го чувала изобщо!
30 Апр 2015, 11:45
Това е натурална кал, нека да не смесваме нещата!
Но спрей ще си взема за пробвам! Туко виж се отпушат ушите на мъжа ми.
30 Апр 2015, 13:04
rabotnata pchela написа:Важното е ушите да се чистят, макар че нали ушната КАЛ е много важна да ухото!

Да. Тя е филтър.
30 Апр 2015, 14:41
annamaria написа:rabotnata pchela написа:Важното е ушите да се чистят, макар че нали ушната КАЛ е много важна да ухото!

Да. Тя е филтър.
Напротив, ушната кал трябва да се премахва, а ухото си има филм, който си образува и чрез него се предпазва
30 Апр 2015, 15:05
С кал, без кал все лошо
05 Авг 2015, 11:01
Едно време нали знаете как са нагрявали нещо като сламка и е изтичало всичко от ухото...
23 Авг 2016, 15:35
miron написа:Едно време нали знаете как са нагрявали нещо като сламка и е изтичало всичко от ухото...

Дам, ма не е практика за ежедневно почистване на уши.
Моите уши напоследък са много гадни, засъхват ми сякаш някакви люспички и за да се почисти трябва да съм перкарала няколко часа във вода/ море / басейн.

Май ми трябва спрей, но не знам кой би бил подходящ,. изобщо не съм пробвала, а и да си призная не знам дали би ми било комфортно.
23 Авг 2016, 16:37
За да се почистят както си трябва ушите, на специалист Уши, нос, гърло! Той знае как и с какво. Особено ако имаме чувството, че все са ни заглъхнали.
26 Авг 2016, 15:12
То е ясно, че само специалист може да помогне, но най-вероятно ще предпише пак обичаен спрей за почистване и чак след това ще търси друго решение.
31 Авг 2016, 12:29
Ако при заглъхнали уши отидеш на УНГ може и без спрей да минеш. Ако е мека калта и на момента ще ти ги промие. Ако не, те праща ден-два вкъщи, да си капваш по няколко капки зехтин и после пак там да ги промие с една голяма спринцовка :)