Добави отговор

Фасети или коронки ?

18 Апр 2011, 12:51

Определено нищо не знам за фасетите, но дали не са по добри от коронките, ако някой има фасети моля да пише подробно :!: :!: :!:

Re: Фасети или коронки ?

18 Апр 2011, 13:03

Не съм сигурен но при фасетите има по малко изпиляване на зъба, и естествено сигурно са по скъпи. И на мен ще ми бъде любопитно ако някой все пак сподели за фасетите че ми предстои този избор

18 Апр 2011, 19:51

фасета или корона--->ЗАВИСИ ОТ ЗЪБА :))) Фасетата в повечето случаи е по-скъпа, но има и коронки които 100% "ще я бият" по цена...като например: циркониева коронка, прес - керамични корони и пр. :))

25 Апр 2011, 22:31

Да би било интересно някой да сподели за тия фасети че и на мен не ми е ясно.

26 Апр 2011, 10:49

radina написа:Да би било интересно някой да сподели за тия фасети че и на мен не ми е ясно.

Фасетите са най-дългосрочното решение в естетичната стоматология, което може да промени усмивката и самочувствието ви коренно. Фасетите представляват фини плочки стоматологична керамика, които трайно променят формата, цвета, размера и подреждането на зъбите. Философията за поставяне на фасети е, че само с минимално изключително щадящо изпиляване на зъбите е възможно да се постигне добър, функционално траен резултат.

16 Сеп 2011, 10:32

bisertaskov написа:Не съм сигурен но при фасетите има по малко изпиляване на зъба, и естествено сигурно са по скъпи. И на мен ще ми бъде любопитно ако някой все пак сподели за фасетите че ми предстои този избор

То май ще е и по-болезнено щом има изпиляване :? :?

30 Окт 2011, 14:31

Фасетите ми се струват по-добрия вариант. Имаше едно тв шоу за промяна на външността и на там на всички слагаха фасети и се сдобиваха със страхотни усмивки. Аз нямам фасети и не знам дали са по-добри, но имам една коронка, която много ме измъчи докато ми я сложат. Струваше ми 200 лв, а за фасетите съм чувала че са около 1000.

31 Дек 2011, 17:48

Както ciara999 каза, зависи от зъба. Зависи от целта, с която се поставят и от състоянието на самия зъб. Изпиляването при поставяне на коронка е по-голямо, но в повечето случаи, когато се налага поставяне на такава, зъбът вече е мъртъв и съответно болката не е толкова голяма. С коронката се "изгражда" зъб. Фасетите са по-щадящи откъм пилене, те се използват най-вече за естетически корекции. Поставят се предимно от едната страна на зъба и ако той е почти разрушен, няма как да стане.

12 Апр 2012, 11:47

qproin написа:Фасетите ми се струват по-добрия вариант. Имаше едно тв шоу за промяна на външността и на там на всички слагаха фасети и се сдобиваха със страхотни усмивки. Аз нямам фасети и не знам дали са по-добри, но имам една коронка, която много ме измъчи докато ми я сложат. Струваше ми 200 лв, а за фасетите съм чувала че са около 1000.

Според мен е важно да се посети специалист и да се направи консултация, защото не винаги поставянето на фасети е решение. Ако зъбите не са подредени правилно е хубаво първо да се работи в тази посока и след това да се преминава към по-естетичната част. Иначе фасетните усмивки са много примамливи :)
За коронките не мога нищо да кажа, но ми предстои да сложа 2, защото имам един потъмнял зъб и един, който е изграден с щифт и не знам дали ще изкара още дълго време без да се счупи. Доволна съм от стоматолога си и се надявам всичко да е ок.

20 Апр 2012, 09:32

Зависи от състоянието на зъбите, върху които ще се поставят. Аз имам корекция с фасети на предните шест зъба и останах много доволна :) По принцип се изпилява съвсем малко от повърхността на зъба и фасетата се поставя върху емайла и така го заздравява, ако е изтрит, изтънял и т.н. Аз лично предпочитам фасетите пред коронките ;)
Добави отговор
Отиди на страница: