Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
27 Ное 2011, 12:31
С тези лекарски грешки направиха най-важния момент на една майка в пълен кошмар. Вместо да си мислим за мига в който за първи път ще видим личицето на бебето си, майките мислят дали всичко ще мине успешно, дали няма да има пак някоя ЛЕКАРСКА ГРЕШКА?
01 Дек 2011, 15:45
Материал имаме колкото си искаме и колкото и да не искаме, само не мога да си обясня защо след като в живота на почти всеки от нас има по една история свързана с лекарско не брежие или грешка, а тази тема си стои някак във въздуха. Ако погледнете реално най-коментирани са общо-социалните теми. Нима ще останем безпричастни към ставащото около нас? Знам, че не можем да сменим системата с коментарите си във форума, но поне можем да изразим гражданската си позиция.
02 Дек 2011, 09:44
tweety написа:Материал имаме колкото си искаме и колкото и да не искаме, само не мога да си обясня защо след като в живота на почти всеки от нас има по една история свързана с лекарско не брежие или грешка, а тази тема си стои някак във въздуха. Ако погледнете реално най-коментирани са общо-социалните теми. Нима ще останем безпричастни към ставащото около нас? Знам, че не можем да сменим системата с коментарите си във форума, но поне можем да изразим гражданската си позиция.
Съгласна съм с мнението ти, но не сте ли се замисли, защо този бум на лекарска небрежност стана толкова актуален през последните 2 години.

Аз съм сигурна, че винаги е имало "не добри специалисти", винаги е имало хора, който не си вършат работата...това не е проблем, който е от вчера или от днес. Не разбирам, защо едва сега започна да се говори за това

Някой ще кажат, че случаите сега са зачестили, но според мен не това е причината...
03 Дек 2011, 21:34
Хората стачкуват, лекари и дректори на клиники си заминават, биват глобявани и какво?! Важното е това да не се допуска, да не се стига до тук. По-лесна е превенцята, отколкото лечението
05 Дек 2011, 15:13
valiart написа:Хората стачкуват, лекари и дректори на клиники си заминават, биват глобявани и какво?! Важното е това да не се допуска, да не се стига до тук. По-лесна е превенцята, отколкото лечението

Да така е, не мога да се съглася със хората, които са загубили близък в следствие на лекарска небрежност. Водят се дела, искат някакво финансово обезпечение на погубения човешки живот. Колко струва един човешки живот според вас?
09 Дек 2011, 21:40
Forman написа:valiart написа:Хората стачкуват, лекари и дректори на клиники си заминават, биват глобявани и какво?! Важното е това да не се допуска, да не се стига до тук. По-лесна е превенцята, отколкото лечението

Да така е, не мога да се съглася със хората, които са загубили близък в следствие на лекарска небрежност. Водят се дела, искат някакво финансово обезпечение на погубения човешки живот. Колко струва един човешки живот според вас?
Око за око, зъб за зъб
18 Яну 2012, 10:31
Поредната лекарска немарливост и небрежност или липса на необходимата сума пари от роднини докара смърт. До кога? Напоследък всяка болнична смърт става обект на коментари за добросъвестността и уменията на лекарите. В част от случаите близките сезират полиция, прокуратура и медии. Обществото настръхва все повече, новините стават все по скандални. Смъртните случай в болниците са като по поръчка за всички, които искат да критикуват здравната система и лекарите. Кои е прав и къде всъщност се корени проблема?
18 Яну 2012, 10:38
Наистина напрежението нарастна, все по-качествени доктори отиват да практикуват в чужбина, качествените и най-добрите които остават тук не са достъпни за средностатистическият българин. Това е явление което се случва във всички сфери но в здравеопазването е най-осезаемо, може би това е една от причините. За парите под масата няма да говорят то ни е като национална черта, толкова сме свикнали, че дори не ни прави впечатление.
15 Фев 2012, 12:15
Небива с лека ръка да критикуваме, още повече цялото лекарско съсловие. Да има много, които според мен са некомпетентни и излагат на риск пациентите си. За да разберем проблема е необходимо да се запитаме колко се отделя за здравеопазване, в какво състояние са болничните заведения и с каква апаратура разполагат. Не е за подценяване е и въпроса "как се обучават хората които после ни лекуват".
Определено има за какво да се замисли човек и е време да се вземат мерки преди поредния смъртен случай.
15 Фев 2012, 12:30
Другият проблем е политизирането на цялата ситуация, на много от случаите умишлено се дават голяма трибуна а на други съвсем небрежно и случайно се премълчават и отминават незабелязано. Всичко е една умела политическа игра от която гражданите не печелят!