14 Окт 2015, 16:13
Локумът написа:И двете ти предложения ми харесват Yunona.![]()
Какви салати ядете тези дни? При нас като застудя и яко набиваме ряпа с моркови и зеле
14 Окт 2015, 16:56
14 Окт 2015, 17:14
Ginger написа:Абе душички, тези салатки са супер, ама онези с боб, просо, булгур и подобни... какви са тези салати, та те са си цели манджи![]()
15 Окт 2015, 10:59
Jully написа:Ginger написа:Абе душички, тези салатки са супер, ама онези с боб, просо, булгур и подобни... какви са тези салати, та те са си цели манджи![]()
Е то си е салата, това че ние правимг олеми количества и често набиваме с хляб..
15 Окт 2015, 11:50
15 Окт 2015, 12:29
Yunona написа:Локумът написа:И двете ти предложения ми харесват Yunona.![]()
Какви салати ядете тези дни? При нас като застудя и яко набиваме ряпа с моркови и зеле
Твоята комбинация е супер, често я правя и аз
Също цвекло с моркови;
Глава целина настъргана и смесена с морков, ябълка и листа целина или магданоз;
Карфиол и моркови (мацнати със зехтин и съвсем леко запечени върху хартия във фурната), комбинирани със спанак и меден дресинг, поръсени с бадеми или запечени слънчогледови семки
Зеле с краставица, царевица, зелени подправки
Нахутена (бобена) салата с праз
Броколи (за няколко минути минати на пара) с леко карамелизиран лук и киноа
Грилован патладжан с печени чушки, домат, лук, магданоз (времето на тази салата почти изтече)
Като се появи и пащърнакът (още нямаме тук) - настърган пащърнак, цвекло, морков, ябълка.
Всякакви вариации с печени чушки, отлежаващи във фризера...
Тези ми идват наум на първо замисляне
15 Окт 2015, 12:33
dinkog написа:Сусамов тахан ям само с нахут, така съм свикнал. Не съм се сещал да го комбинирам с мед и да си хапвам от него
10 Ное 2015, 10:36
sofi_black написа:dinkog написа:Сусамов тахан ям само с нахут, така съм свикнал. Не съм се сещал да го комбинирам с мед и да си хапвам от него
Имаш предвид, че го ядеш само на хумус? А сега се сещам, че по същия начин може да се направи и сладък хумус, ще е още по-силна калорийната бомба!
30 Ное 2015, 16:12
30 Ное 2015, 16:35
Elica написа:На мен ми е доста странно да ям тахан, доста ми е тежко. ;)