Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
30 Ное 2015, 16:37
Идеята последната ми хареса, така зеленчуците ще станат много по-енергийни и много по-засищащи. :) Особено за морковите смятам, че ще е истински балсам. :)
30 Ное 2015, 17:23
Yunona написа:Elica написа:На мен ми е доста странно да ям тахан, доста ми е тежко. ;)
Е, ако ядеш САМО тахан, няма как да не ти е тежко :)
Опитай смесен с мед (1:1) върху филийка препечен черен хляб. Или в дресинг за салата. Или в хумус. Или в зеленчуков пастет. Или като съставка на домашни енергийни бонбони/барчета. Или като дип, в който се топят пресни зеленчуци, нарязани на пръчици (разбит на паста с лимонов сок).
Оооо да, жалко, че в малкото моменти, когато имам време някак не ми идват наум такива глезотийки, в повечето случаи си режа сирена с чаша вино... ии това е вечерята ми
01 Дек 2015, 12:06
Идеята ми харесва. Аз нямам възможност за глезотии като чиния със сирена и чаша вино, все пак 3-ма мъже имам да гледам и трябва да ги нахраня. :) Ще пробвам довечера това със зеленчуците ;) А къде го държите тахана, в хладилника ли?
01 Дек 2015, 17:50
Pipilota написа:Идеята ми харесва. Аз нямам възможност за глезотии като чиния със сирена и чаша вино, все пак 3-ма мъже имам да гледам и трябва да ги нахраня. :) Ще пробвам довечера това със зеленчуците ;) А къде го държите тахана, в хладилника ли?
След отваряне го държа в хладилника, Пипи, макар че уж не било необходимо. Така съм по-сигурна, че няма да се развали.
02 Дек 2015, 11:15
хм, сега разбрах, че е много полезен за стомаха, така че ще си хапвам по-често от него и май и аз ще пробвам идеята с меда, макар че не обичам сладко. ;)
Yunona< би ли разказала подробно идеята за дипа? :)
02 Дек 2015, 12:50
rabotnata pchela написа:хм, сега разбрах, че е много полезен за стомаха, така че ще си хапвам по-често от него и май и аз ще пробвам идеята с меда, макар че не обичам сладко. ;)
Yunona< би ли разказала подробно идеята за дипа? :)
Става още по-вкусен ако се добавят и ядки, но в такъв случай не зная как би ти се отразило на стомаха, евентуално ако са накиснати и обелени, то може да нямаш проблеми
02 Дек 2015, 13:57
Той е доста гъст сусамовия тахан, но с мед става вкусен, аз като цяло не съм му почитателка де ;)
02 Дек 2015, 15:30
Malina написа:Той е доста гъст сусамовия тахан, но с мед става вкусен, аз като цяло не съм му почитателка де ;)
Сусамовия тахан си е сравнително течен, не е като мармалад, например
12 Ное 2016, 15:01
Често се заглеждам по сусамовия тахан в магазините, но все не мога да се наканя да го купя, може би защото досега не съм го ползвала за някоя рецепта. А иначе само тахан да се яде доста натъртва и става тежко.
14 Ное 2016, 12:13
Аз си правя сама, купувам си семенцата, смилам ги с мед и малко олио и готово. Някои слагат сол, но аз предпочитам с мед. После си го ползвам за тахан хумус или като добавка за сос.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.