Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
16 Ное 2016, 13:33
penelopa написа:Аз си правя сама, купувам си семенцата, смилам ги с мед и малко олио и готово. Някои слагат сол, но аз предпочитам с мед. После си го ползвам за тахан хумус или като добавка за сос.
Какво е тахан хумус?

За първи път чувам.
16 Ное 2016, 14:24
kauda написа:penelopa написа:Аз си правя сама, купувам си семенцата, смилам ги с мед и малко олио и готово. Някои слагат сол, но аз предпочитам с мед. После си го ползвам за тахан хумус или като добавка за сос.
Какво е тахан хумус?

За първи път чувам.
Не е ли нахут и сусамов тахан на хумус? Аз така го знам.
16 Ное 2016, 17:06
сусамов тахан и нахут + още съставки и подправки е хумуса, но си е хумус, не тахан хумус, тахан хумус ми звучи като халва.
Хумусът ми е странно, че се слага мед, когато си купя, има абсолютно натурален вкус и не вярвам да има мед, а и нахут с мед.. блялкз
16 Ное 2016, 20:55
Защо сусамовият тахан е полезен за стомаха? И ако си го приготвя вкъщи, печен или суров сусам трябва да си купя?
23 Ное 2016, 16:25
Bambaa написа:Защо сусамовият тахан е полезен за стомаха? И ако си го приготвя вкъщи, печен или суров сусам трябва да си купя?
Най-добре да си купиш суров и ти да си го опечеш. Внимавай откъде и какъв купуваш, защото често ми се е случвало да има вкус на плесен.
02 Дек 2016, 16:14
В какво количество може да се консумира на един път, за да не удрят калориите в небесата? Знам, че е полезно, но и много калорично нещо.
02 Дек 2016, 17:02
веселказасмяна написа:Bambaa написа:Защо сусамовият тахан е полезен за стомаха? И ако си го приготвя вкъщи, печен или суров сусам трябва да си купя?
Най-добре да си купиш суров и ти да си го опечеш. Внимавай откъде и какъв купуваш, защото често ми се е случвало да има вкус на плесен.
Сусамовия тахан се прави от печен сусам?! не знаех че така се приготвя.. аз си вземам направо готов танах.
Хапвам си 2 - 3 пъти седмично филийка с мед и тахан, не ми е особено вкусно, но е добър заместител на сладките неща.
01 Апр 2018, 08:47
Прави се от печен сусам да, както и другите тахани. Много е полезен, всъщност и аз не знам защо

ниокга не съм се интересува. Аз го обичам много и по 2 тахана на месец заминават.
04 Юли 2018, 15:12
Сусамовият тахан наистина е много полезен за стомаха. В друга тема тук във форума споменах, че преди години имах проблеми със стомаха, които от нищо не се повлияваха. Тогава си взех сусамов таха и смесвах една лъжичка с малко мед. Честно казано не е много приятно като консистенция - като каша е. Но не е нещо много неприятно. Като се смеси с мед се подслажда, иначе няма никакъв вкус.
Ако човек няма някакъв сериозен проблем, важна е психическата нагласа, защото нервите, притеснението, напрежението се отразяват на стомаха. Важно е спокойствието и най-много помагат билковите извлеци и отвари!
05 Юли 2018, 09:33
Какъв ти беше проблемът със стомаха на който ти помогна тахана?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.