- tahan.jpg (14.47 KiB) Прегледано 47883 пъти
Напоследък консумирам сусамов тахан, понеже четох, че действа много добре при проблеми със стомаха. Таханът помагал в борбата с гастрит,язва, колит и действал много добре при остлабнала имунна система. Освен това е вкусен и се съчетава добре в различни сладкиши.Първоначално си взех бял тахан, но разбрах, че черният е по-полезен. Нали всичко черно е здравословно? Според специалистите таханът не отстъпва на сиренето, месото и соята по отношение на съдържанието на белтъци. Смята се, че 100 гр. сусам снабдява организма ни с 60 гр. мазнини, 30 гр. белтъчини, 20 гр. въглехидрати, 4 гр. влакнини и 2,5 оксалати.
Въпреки многото изчетена литература за сусамовия тахан обаче, все още не мога да преценя дали този, който използвам е добър и като цяло какви са критериите, по които това се разпознава. Важно е да избираме правилно, за да се храним здравословно. Затова ще се радвам някои да ми разясни кой тахан е добър и кой не…Добре дошли са и рецепти с тахан, които може да ползваме в ежедневието си – а защо не и да ги превърнем в хубава здравословна традиция!
Аз го консумирам с мед. А вие?