12 Дек 2011, 16:52
12 Дек 2011, 16:57
Хистероскопия
Хистероскопията представява изследване, при което през шийката на матката с малко разширение (което при раждали жени не се налага) се вкарва оптическа система, с чиято помощ се оглеждат каналът, кухината, лигавицата на матката, отворите на маточните тръби. Със съответен инструмент може да се вземе парченце тъкан за изследване (т.н. биопсия), да се отстрани чуждо тяло от кухината на матката (напр. спиралаq която не може да бъде извадена по стандартния начин). Изследването се извършва с местна или краткотрайна пълна венозна упойка - по преценка на гинеколога и съобразно желанието на жената. В зависимост от упойката престоят на пациентката в медицинския център е от половин до два часа.
27 Апр 2012, 12:10
27 Апр 2012, 14:00
14 Май 2012, 11:18
14 Май 2012, 14:55
aninka написа:Не знам дали тук е мястото да споделя една индийска рецепта за по-лесно зачеванеСтривате една медицинска дъвка и я смесвате с един жълтък /яйцата трябва да са домашни/. Започвате да пиете всяка сутрин на гладно, но не и по време на месечния цикъл. Мисля да я изпробвам и се надявам наистина да действа
18 Май 2012, 11:23
18 Май 2012, 12:27
aninka написа:Не знам дали тук е мястото да споделя една индийска рецепта за по-лесно зачеванеСтривате една медицинска дъвка и я смесвате с един жълтък /яйцата трябва да са домашни/. Започвате да пиете всяка сутрин на гладно, но не и по време на месечния цикъл. Мисля да я изпробвам и се надявам наистина да действа
29 Май 2012, 16:13
Finger написа:Все по-често ми се случва край мен хората да имат някакви проблеми със зачеването. Не знам на какво се дължи това, но е наистина сериозна здравна грижа и смятам, че лекарите в България трябва да намерят по-скоро причината за безплодието тъй като само с отпускане на средства за инвитро няма да се оправи проблема.
18 Сеп 2012, 10:05
mimeto написа:Напоследък като че ли този проблем стои пред все повече двойки, което наистина е тъжно. Лошото е, че малка част от тях имат възможността да си позволят ин-витро, тъй като средствата които трябва да отделят никак не са малко. Имам приятели, които 8 години правиха неуспешни опити за бебче и накрая изтеглиха кредит... Имаха доста проблеми по време на ин-витрото и след това през цялата бременност, но малката им принцеса ги радва вече близо три години![]()
Не е лошо държавата да обърне малко повече внимание на този наболял проблем и да се отделят повече средства от държавния бюджет, за да може все повече двойки да гушкат своите бебчета в ръцете си.