Как да направим великденските яйца уникални?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Интересни идеи за боядисване на яйца

Мнениеот Таня » 06 Апр 2011, 21:57

хахаах разбирам :D С оризчета пък никога не бих се сетила да си боядисам яйчицата, а и не помня да съм ги виждала тези боички точно :) Но ето че разбрах, благодаря ти :)
Таня

Мнениеот black sheep » 07 Апр 2011, 10:04

Чудесни начини сте споделили за боядисване, ще се възползвам тази година.
Ето и още един метод - вземам по голямо парче памук (колкото да обхване яйце) нанасям на петна от всички цветове боя и обвивам яйцето. Престоява няколко минути и махам памука.
Аватар
black sheep

Мнениеот Таня » 07 Апр 2011, 10:31

Благодаря за мнението ти! :)
И това е много хубав начин да станат красиви яйчица, определено! :):)
Таня

Мнениеот southern_sun » 21 Апр 2011, 11:20

Днес на Велики Четвъртък едната колежка ни изненада с уникални писани яйца, освен, че са красиво изписани тя беше използвала всякакви подръчни материали като сатенени лентички, мъниста и дантелки за да ги направи уникални. Жалко, че няма как да ги снимам да ви ги покажа, но намерих подобни в интернет:Изображение
Ето още няколко идеи от мен, за тия, които все още не са украсили яйчицата у дома:Изображение
Изображение
southern_sun

Как да направим великденските яйца уникални?

Мнениеот BRI » 01 Апр 2013, 14:11

Цветните яйца са символ на един от най – светлите християнски празници – Великден още от векове. Сигурно всички ще се съгласите с мен, че винаги е много по - забавно да си ги украсим сами…За щастие начините да го направим са безгранично много… Дантели, конци, ленти, бонбони, макарони - всичко може да ни е в полза, за да сътворим изключителни яйца. Просто не бива да се страхуваме да експериментираме! Предлагам ви няколко творчески идеи "направи си сам". Някои от тях са толкова хубави, че по – късно ще ви бъде трудно да хапнете сътвореното. Очаквам и вашите предложения…Сигурна съм, че заедно ще споделим много креативни идеи и ще направим великденските яйца уникални.
1. Покрийте яйцето с лепило и го оваляйте в цветни захарни пръчици, макарони в различни форми, шарени бонбони и каквото ви хрумне…Малчуганите ще бъдат усмихнато изумени…
easter-eggs-1.jpg
easter-eggs-1.jpg (15.94 KiB) Прегледано 11450 пъти

2. Увийте яйцето с разноцветни конци. Това е един много лесен и ефектен вариант да направите великденските яйца уникални…Проблемът е в консумацията, но красотата изисква жертви!
easter-eggs-2.jpg
easter-eggs-2.jpg (28.9 KiB) Прегледано 11450 пъти

3. Обгърнете яйцето с дантела и го натопете в боя. Ще се получат нежни и загадъчни краски, а вие ще отнесете комплименти за направата им…
easter-eggs-3.jpg
easter-eggs-3.jpg (12.27 KiB) Прегледано 11450 пъти
BRI

Re: Как да направим великденските яйца уникални?

Мнениеот rora » 05 Апр 2013, 13:38

Това наистина са уникални идеи! За дантелата ...бих се досетила, защото принципът ми е познат от триковете с чорапогащник и магданоз, но това с конците е много оригинално... :P
rora

Мнениеот ninars » 30 Апр 2013, 09:31

Интересни идеи...Всяка година боядисвам яйцата с памук и шарени бой. Стават разноцветни и всяко е уникатче...И тази година няма да изневеря на традицията си, но може да изпробвам някоя от предложените идеи :P
ninars

Мнениеот Evgenia » 30 Апр 2013, 11:51

Интересни идеи...Всяка година боядисвам яйцата с памук и шарени бой. Стават разноцветни и всяко е уникатче...И тази година няма да изневеря на традицията си, но може да изпробвам някоя от предложените идеи
И аз майсторя шарени яйца с памук, но съм твърди решена да пробвам този метод с дантелата. После ще споделя какво се е получило...
Evgenia

Мнениеот penny » 04 Апр 2014, 12:27

Това с конците изглежда най-трудоемкото нещо на света, вярно красиво е, но не си струва да се жертва толкова време
penny

Природни бои за боядисване на яйца!

Мнениеот zheleva212 » 07 Апр 2014, 12:14

Снощи обсъждахме с една приятелка тазгодишните приготовления за Великден и ми каза, че миналата година е боядисвала яйца с природни бои, но са й изискали повече време и търпение.
Доста от домакините в днешно време са нетърпеливи (като мен), но бих опитала да боядисам яйцата с природни бои, които стават с красив наситен цвят :idea: , само че не всички цветове зная от какво да ги получа!
Приятелката ми се сподели, че единствено е добила красив и наситен цвят със следните продукти:
керемиденочервен цвят – варени люспи от лук;
сив – силен чай от каркаде;
оранжево – спанак;
жълто – спанак и куркума;
синьо – четвърт зелка червено зеле;

Вие изпробвали ли сте природни бои за боядисване на яйца и как се сдобихте с зелен, лилав цвят, например :roll: и колко време ви отне престоя на яйцата в разтвора?
zheleva212

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети