Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Re: БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ И ПРИВИКВАНЕ......

14 Авг 2011, 11:10

Аз по принцип си ходя на зъболекар като ме заболи зъб, но понякога когато е посред нощите да знам какво да взема.

14 Авг 2011, 11:24

Течен аналгин, безценно лекарство за болки в зъбите!

13 Сеп 2011, 11:26

Само при не налични други болкоуспокояващи, може да пия Аналгин ампули, иначе избягвам.
Аналгетиците са основно оръжие срещу болката, но някои от тях имат значителни странични ефекти, включително привикване към действието им. Както при всеки друг медикамент, организмът постепенно развива толерантност, търпимост към болкоуспокояващите лекарства, така че, колкото по-продължително се приемат, толкова по-малка полезност имат.

15 Сеп 2011, 13:38

Добре е, че повечето лекарства са с рецепта и особено болкоуспокояващите. Преди течен аналгин, можеше да се вземе от всякъде на свободна продажба, сега вече не е така и това е добре, тъкмо ще има малко контрол върху несъобразната му употреба.

14 Окт 2011, 14:00

Някои хора не могат да търпят на болка въобще и при най-малкото неразположение прибягват до болкоуспокояващи. Мен трябва зверски да ме боли и да не ми минава, че да вземам аналгини и подобни. Но като се употребяват често, започват да нямат нужният ефект и човек започа да увеличава дозата, без нужният ефект.

14 Окт 2011, 14:03

borislav.bo написа:Някои хора не могат да търпят на болка въобще и при най-малкото неразположение прибягват до болкоуспокояващи. Мен трябва зверски да ме боли и да не ми минава, че да вземам аналгини и подобни. Но като се употребяват често, започват да нямат нужният ефект и човек започа да увеличава дозата, без нужният ефект.

Този момент се нарича привикване или пристрастяване.

17 Окт 2011, 11:31

totka_lukanova написа:Колко често можем да приемаме болкоуспокояващи и могат ли да доведат до привикване?

Добре е да не се злоупотребява с болкоуспокояващите лекарстава. Те са от наркотичен и ненаркотичен произход. Привикване се забелязва към лекарствата от наркотичен тип, докато към втория вид се забелязва склонност към злоупотреба като аналгетици и нестероидни медикаменти.Предозирането с ненаркотични аналгетици води до увреждане
на черниа дроб докато злоупотребата с нестероидни медикаменти уврежда предимно бабреците.Добре е да се изяасни от
какьв характер е болката,дали има вазпалителен характер или не,за да се вземе подходяащото лекарство.

19 Дек 2011, 23:32

Аналгинът е наистина универсалният лек, но аз предпочитам Парацетамол, по-малко вреден е. Дори съм чувала, че бременни също могат да го приемат.

23 Дек 2011, 02:52

А някой знае ли дали може да привикне организма към нестероидни при дълга и честа употреба в смисъл не да се птистрасти а да не му действат
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2