Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
26 Май 2011, 11:32
Колко често можем да приемаме болкоуспокояващи и могат ли да доведат до привикване?
26 Май 2011, 13:41
Аз използвам много рядко, само в краен случай. Но моя приятел много често го боли глава, все пие някакви аулини и аналгини и започвам да си мисля,че вече не му влияят.
28 Май 2011, 17:32
И да водят до привикване какво да правим като боли ще пием. Добре е обаче болкоуспокояващото да се подбере според болката - има значение дали боли по време на цикъл, бъбречна криза, дали се касае за мигрена или дори вдигане на кръвното. Много често липсата на ефект се дължи на неправилното хапче

.
29 Май 2011, 14:02
Всяко лекарство си има дадени указания за дозировката и максимален период на приемане. За болкоупокояващите не трябва да се превишаваповече от 8 дена. Но при менструални болки не е проблем да се приемат всеки месец, не мисля че ще доведат до привикване.
16 Юни 2011, 11:37
eli написа:Аз използвам много рядко, само в краен случай. Но моя приятел много често го боли глава, все пие някакви аулини и аналгини и започвам да си мисля,че вече не му влияят.
А защо дават Аулин само с рецепта? Има ли пристрастеност към него?
17 Юни 2011, 08:43
Понеже много хора злоупотребяват с приема на Аулин и всеки се мисли за голям лекар и пие болкоуспокояващи на поразия, без да се поинтересува дали то е подходящо за неговия тип болка. Другото е, че Аулина има доста нежелани реакции, които едва ли някой е прочел. Не е подходящо да се приема от всеки, особено от хора с някакви заболявание.
26 Юни 2011, 13:12
До преди няколко години, масово се използваше аналгин, а сега има толкова много видове болкоуспокояващи, които са съобразени с различните видове болка. Мен каквото и да ме боли първо си вземам Ефералган, и ако не ми помогне тогава търся нещо друго.
07 Юли 2011, 08:56
Най-добре е нищо да не те боли
12 Юли 2011, 08:35
Кое е най-подходящо при зъбобол( освен зъболекар

)?
13 Юли 2011, 08:28
Аз вземам
Нурофен ликвид капсули, но също и
Седалгин Нео, ако не помогнат- зъболекар

.