Болници, лекарски кабинети, аптеки, медийни събития, безплатни прегледи и здравни кампании - полезна информация и мнения на пациенти!
Правила на форума
Добави отговор

Re: Киста на Опашката

13 Авг 2011, 16:50

Ох, на мен са ми я отстранявали през 1992 с операция. Леле, що болка бе преди операцията и що болка след операцията, пази боже...Хубаво, че случих на добър хирург и на все още нормална здравна система.

08 Сеп 2011, 11:27

Незнам дали изобщо е възможно подобно премахване :?

08 Сеп 2011, 12:42

OrHiDeA написа:Незнам дали изобщо е възможно подобно премахване :?

Как бе... The_The_Ramone пише, че е опериран от това :shock:

15 Ное 2011, 11:26

OrHiDeA написа:Незнам дали изобщо е възможно подобно премахване :?

Да възможно е и за жалост е много често срещано заболяване!

11 Дек 2011, 11:05

По принцип в повечето случаи при наличие на кисти в подопашната област (желателно е тя да не е възпалена) се преминава към оперативно лечение. Това е единственият значително успеваем метод за лечение на подобно заболяване. Има различни оперативни методи - едни използват лазер, а други се придържат към строго конвенционална техника. Проблемът при този вид операции е постоперативният период. Тъй като аналната област е нестерилна, има голяма опасност от последващи инфекции, които да забавят и усложнят зарастването на оперативната рана. Ето защо личната и правилна хигиена в този момент е от първостепенно значение. Освен това при непълно премахната киста рецидивът е 100% сигурен.

05 Авг 2012, 13:44

От форум: „Тази рецепта ми я каза аптекарка, а на нея някаква стара румънка.”
РЕЦЕПТА ЗА КИСТА
(в областа на опашнат кост)
Продукти:
1кг.хрян,
1кг. домашен мед,
1 литър силна първак ракия.

Хрянът се настъргва. Смесва се с домашния мед и силната първак ракия. Пече се в глинен гювеч със запечатан с тесто капак – половин час на силен огън и три часа на слаб огън, докато стане като сладко от дюли. Всеки ден се яде по три супени лъжици.

Надявам се, че ще помогне на някого, ако се реши да я приложи :!:

26 Ное 2012, 11:33

FireWind_Dona написа:От форум: „Тази рецепта ми я каза аптекарка, а на нея някаква стара румънка.”
РЕЦЕПТА ЗА КИСТА
(в областа на опашнат кост)
Продукти:
1кг.хрян,
1кг. домашен мед,
1 литър силна първак ракия.

Хрянът се настъргва. Смесва се с домашния мед и силната първак ракия. Пече се в глинен гювеч със запечатан с тесто капак – половин час на силен огън и три часа на слаб огън, докато стане като сладко от дюли. Всеки ден се яде по три супени лъжици.

Надявам се, че ще помогне на някого, ако се реши да я приложи :!:

Това трябва да е голяма гадост! А дали действа и всъщност как ще повлияе на нещо, което се лекува главно оперативно?
Добави отговор
Отиди на страница: