Мястото на сенките е над очите, а не под тях!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Мястото на сенките е над очите, а не под тях!

Мнениеот spring » 20 Май 2013, 12:12

eye-circle.jpg
eye-circle.jpg (14.11 KiB) Прегледано 2369 пъти
Кои са навиците, причиняващи тъмни кръгове под очите и как ги избегнем? Сенките под очите ни придават изтощен и уморен вид, а понякога дори и болнав. Но какви са причините за появата им? Вижте някои от вредните навици, които ни навличат досадните тъмни кръгове:

Липса на сън
Липсата на сън е най - честата и най - логичната причина за появата на тъмни сенки под очите. Дамите, които искат да се преборят с тях, трябва да спят достатъчно.

Алергии
Алергиите и екземите често предизвикват неприятен сърбеж около очите. А търкането на деликатната кожа там определено не е добро решение.

Нездравословно хранене
Липсата на ценни минерали в дневното ни меню не снабдява клетките на лицето с достатъчно кислород. Това от своя страна води до появата на сенки под очите.

Прекомерно излагане на слънце
Твърде дългото излагане на слънце и силният стремеж към бронзов тен повишават риска от пигментиране в зоната около очите. Слънцезащитен крем с висок фактор е задължителен за тази област.

Липсата на вода
Дехидратацията води до много и сериозни проблеми и сенките под очите са един от тях.

След като научихте кои са вредните навици, причиняващи сенки под очите, със сигурност ще бъдем по – внимателни. А как можем да заличим тъмните петна? Отговорът ви предлагам под формата на домашно приготвена маска. Необходими са ви само половин чаена лъжица куркума на прах и една чаена лъжица ситно нарязан, заедно с кората, лимон. Смесете ги в подходящ съд и след като получите хомогенна смес, внимателно я нанесете върху областта под очите. Оставя се да действа около 15 минути и се изплаква с топла вода. А вие имали ли сте досадни тъмни кръгове под очите? Със сигурност не са най - прекрасният естествен грим, с който можем да се сдобием, защото мястото на сенките е над очите, а не под тях…Съгласни ли сте?
spring

Re: Мястото на сенките е над очите, а не под тях!

Мнениеот rossitta » 20 Май 2013, 14:02

Определено нямат място под очите, но често ме измъчват и много им се дразня. Мисля да пробвам тази маска.
rossitta

Мнениеот Dior » 20 Май 2013, 15:24

мястото на сенките е над очите, а не под тях…
Точно така!
Dior

Мнениеот djudjanka » 03 Юни 2013, 12:51

Аз съм забелязала, че прекалено много сън също води до торбички под очите, поне при мен. Кубче лед помага за справяне с подпухването, когато не се дължи на някакво заболяване.
Аватар
djudjanka

Мнениеот Evgenia » 03 Юни 2013, 12:53

Да, ледените кубчета са добро решение. Особено, ако сложим малко накълцан магданоз в тях ;)
Evgenia

Мнениеот djudjanka » 03 Юни 2013, 13:43

Да, или замразим зелен чай :P
Аватар
djudjanka

Мнениеот vessy » 04 Сеп 2013, 11:28

Да, или замразим зелен чай :P
Точно! Затова винаги държа в хладилника две изстудени памучета, предварително напоени в зелен чай. Съхранявайте ги в добре затваряща се кутийка, в която не прониква въздух. Действа безотказно и при сенки под очите и при подпухнали клепачи ;)
vessy

Мнениеот rora » 05 Сеп 2013, 10:31

Охх, много са неприятни тези сенки под очите...Кубчета лед и зелен чай са добра идея, но ни е нужен и подходящ коректор, които да замаскира положението...Бихте ли ми препоръчали?
rora

Мнениеот djudjanka » 16 Яну 2014, 12:24

За подпухването според мен е виновна солта, затова най-добре да не прекаляваме с нея и да сведем до минимум използването й.
Относно козметиката - продуктите на Нукс са много добри!

http://apteka.framar.bg/30022406/%D0%BD ... %BC%D0%BB-
http://apteka.framar.bg/30022407/%D0%BD ... 1%83%D1%80
Аватар
djudjanka

Мнениеот beautymaniac » 16 Яну 2014, 13:53

И аз ги ненавиждам тези тъмни кръгове :(
Използвам най-вече кубчета лед, а за продуктите на Нукс - много ги харесвам и аз.
Опитвам се да си почивам повече, но не ми се получава ;)
beautymaniac

Следваща

Назад към Козметика и грим