Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

В този фору можете да прочетете здравни съвети от лекари специалисти към потребители на форума, но не можете да задавате въпроси.

Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Eli Georgieva » 28 Май 2013, 13:39

Здравейте!
В тази рубрика може да задавате Вашите въпроси от област стоматология. Ще се радвам, ако мога да ви бъда полезнa и отговоря на вашите въпроси! Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник - Фрамар
Аватар
Dr Eli Georgieva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Май 2013, 13:35

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот silviapetrova » 06 Юли 2013, 12:14

Здравейте, аз съм на 23 години и от 2 месеца насам ми никне мъдреца от ляво на долната челюст и е пробила съвсем леко, малка част от него. На скоро започнах да имам болка и леко подуване на венеца, където трябва да е мъдрецът. Болката се появява при допир независимо какъв. Има ли някакъв начин да накарам мъдреца ми да пробие по-бързо, за да спре да ме боли или нещо, с което да го облекча мястото докато избие целият?
Благодаря Ви предварително за отделеното време!
silviapetrova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Юли 2013, 11:57

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот milena » 26 Юли 2013, 16:39

БОЛКАТА И ПОДУВАНЕТО НА ВЕНЕЦА ПРИ ЗАТРУДНЕН ПРОБИВ НА МЪДРЕЦ ГОВОРИ ЗА ВЪЗПАЛЕНИЕ,КОЕТО АКО НЕ СЕ ОВЛАДЕЕ,СТАВАТ СЕРИОЗНИ ВАТРЕШНИ АБСЦЕСИ И ЗАТОВА ВАВ ВАШИЯ СЛУЧАЙ СЕ ЗАПОЧВА С АНТИБИОТИК ЛЕЧЕНИЕТО,ПОДХОДЯЩ Е CLINDAMYCIN 600MG NA MIP FARMA.ПИЕ СЕ 2ПО1 ЗА 6 ДНИ,СЛЕД КАТО ПРЕМИНЕ ВЪЗПАЛЕНИЕТО СЕ ПОСТАВЯТ ДРЕНЧЕТА С ХЛОР ФЕНОЛ КАМФОР ОТ ЗАБОЛЕКАР ,КОИТО ЦЕЛЯТ ДА ОТДРЪПНАТ ЛИГАВИЧНИЯ КАПИШОН.ОБИКНОВЕНО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ВЕНЕЦА.ТРЯБВА МЯСТОТО ДА СЕ ПАЗИ ЧИСТО КАТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВОДИ ЗА ЖАБУРЕНЕ КАТО SANDRIN,ELUDRIL И ДР.НЕПРЕКЪСНАТО.АКО ЧЕСТО СЕ ПОВТАРЯТ ОПЛАКВАНИЯТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИТЕ ХИРУРГ ЗЪБОЛЕКАР.УСПЕХ.
milena
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Юли 2012, 15:41

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот matikanova » 17 Сеп 2013, 20:56

Здравей те на 05.09 ми сложиха и горен и долен мост от дясната страна но от 3-4 дена на горния мост осештам че моста не е залепен хубаво но ходих при моята заболекарка и тя каза че е добре интересува ме да ще може да се свали и наново да се залепи иначе под моста зъбите са омартвени но осештам че ми влиза от храната и е неприатно. ще съм благодарна ако ми отговорите.
matikanova
 
Мнения: 5
Регистриран на: 12 Сеп 2013, 18:28

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Galen » 16 Дек 2013, 18:43

Здравейте. Откриха ми пулпит, ходих - извадиха нерва, проблема че всички зъби продължават да ме болят макар и може би не чак толкова силно.Почетох малко по темата, като причинители се посочват все външни фактори - каритес, травма и пр. А възможно ли е пулпит да се развие от проблем с нерва, т.е. болен нерв да развали зъба? Може би имам някакъв проблем с нервите, възможно ли е така да разрушат всичките ми зъби?
Galen
 
Мнения: 15
Регистриран на: 17 Окт 2013, 11:37

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот mariya.atanasova » 02 Яну 2014, 15:02

Здравейте,

аз съм на 25 и имам 2 свърхбройни зъби, които се намират на долната челюст под кучешкия(който е все още млечен). Ходих при няколко специалисти и всички ми предлагат различно лечение - да се извади млечния и двама свръхбройни и да се сложи металокерамика на мястото; да се поставят брекети на долната челюст и да издърпват единия свръхброен, а другият и млечният да се извадят.

Какво е вашето мнение по въпроса?

Благодаря!
mariya.atanasova
 
Мнения: 6
Регистриран на: 02 Яну 2014, 14:57

Re: Д-р Ели Георгиева - стоматология и дентална медицина

Мнениеот dgidgi » 03 Яну 2014, 13:18

Здравейте!
Дъщеря ми е на 4г.и 10 мес.,с 1 пулпит и кариес.Направените зъби(предкътници)се рушат,дори оня ден падна с пломбата.В момента и никнат долните 2 кътника,смени и долен резец,като постояният никне.
Видно е,че ще има проблеми със зъбите,сега почваме още един кариес.
Въпроса ми е,дали и постоянните ще са такива и с какво мога да засиля(пр.флуор,калций).
Бяла захар,всичко сладко и е ограничено до минимум.
Благодаря за отделеното време!
dgidgi
 
Мнения: 7
Регистриран на: 03 Яну 2014, 12:21


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта