Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот BRI » 05 Юни 2013, 13:45

desk job.jpg
desk job.jpg (20.73 KiB) Прегледано 945 пъти
Ако и вие сте вързани зад бюрото по цял ден, със сигурност знаете колко е трудно да запазите добра фигура. Ново американско изследване разкри кои са професиите, водещи до повечко мазнини около талията. Оказало се, че хората, работещи в сферата на администрацията най – често имат проблеми с излишните килограми. Всъщност това не ни изненадва, а основната причина за проблема е обездвижването. След тях се нареждат ИТ специалисти, инженери, медицински сестри и учители. Резултатите от проучването показват, че почти 70 % от администраторите имат повече от нужните мазнини около талията, докато в останалите изброени професии 50 на сто от запитаните признават, че не могат да регулират теглото си редовно. Затлъстяването вследствие на работата идва най – вече от стреса, прекомерното седене зад бюрото и нездравословните храни, които се консумират несъзнателно(солети, чипс, сладки и т.н.). Оправдания като "Нямам време да закусвам сутрин ", също не са от полза за фигурата ви.
Всички знаем, че решението е спорт, но повече от анкетираните споделят, че поради натоварения си работен график нямат време да спортуват. Двама на всеки петима администратори пропускат препоръчителната физическа дейност, а всеки десети признава, че изобщо не тренира. В изследването се включили 3600 американци на пълно работно време зад бюро. Познато ли ви е всекидневното висене пред компютъра? Имате ли проблеми с излишните килограми? А спортувате ли след дългия работен ден?
BRI
 
Мнения: 239
Регистриран на: 13 Фев 2013, 10:04

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот Siss » 05 Юни 2013, 14:59

Нищо учудващо. Просто затвърждава факта, че без спорт за никъде не сме...
Siss
 
Мнения: 279
Регистриран на: 11 Дек 2012, 13:11

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот ninars » 01 Авг 2013, 12:23

Да се замислят за балансирано хранене и спорт след работа...Друго решение не виждам.
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот Dominator » 07 Ное 2014, 10:37

След дълъг ден пред компютъра, задължително трябва да се спортува. Такива оправдания, че няма време за тренировка са абсолютни глупости, изречени от хора без воля и с огромно количество мързел. Една тренировъчна сесия продължава в най-лошият случай до час и половина, така че винаги след работа може да се направи без никакви проблеми. Лично аз тренирам по 3-4 дни в седмицата и излишните килограми стават все по-малко. До преди известно време и аз търсех оправдания, но като достигнах до 95 кг реших отново да вляза в тренировъчен режим и резултатът вече е на лице.
Аватар
Dominator
 
Мнения: 49
Регистриран на: 15 Фев 2013, 14:15
Местоположение: Варна

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот dessiblond » 07 Ное 2014, 11:49

Dominator написа:След дълъг ден пред компютъра, задължително трябва да се спортува. Такива оправдания, че няма време за тренировка са абсолютни глупости, изречени от хора без воля и с огромно количество мързел. Една тренировъчна сесия продължава в най-лошият случай до час и половина, така че винаги след работа може да се направи без никакви проблеми. Лично аз тренирам по 3-4 дни в седмицата и излишните килограми стават все по-малко. До преди известно време и аз търсех оправдания, но като достигнах до 95 кг реших отново да вляза в тренировъчен режим и резултатът вече е на лице.

Хайде сега, всичко е строго индивидуално, ако имаш деца и още повече ако си жена, едва ли така ще говориш. :idea: Аз се опитвам да правя вечер упражнения, след като преспя сина си, за сметка на това пък съм вечно недоспала, но какво да правиш идва ми музата по никое време. :oops: Не че смятам тези 45 мин. или час, в които се опитвам да правя упражнения, за достатъчни, но за сметка на това се чувствам добре.
Интересно ми е да разбера от къде го копаеш това време, винаги съм се възхищавала на хора, които сякаш денонощието за тях е поне 48 часа, като Джейми Оливър, въпреки че това си е съвсем различна песен :D
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Сеп 2017, 17:25

Нормално. Зад бюрото едно, че нямаме никакво движение, второ, че постоянно си хапваме нещо. Аз от както започнах на сегашната си работа постоянно имам я чипс, я солети, я брускети до себе си и ям постоянно. Как няма да имам проблеми с килограмите...?
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот Rali_hr » 07 Сеп 2017, 11:40

Как няма да имат, колко се движат хората с излишни килограми, дали ходят някъде, според вас? по цял ден седнали зад бюрото. Колкото и да изморява умственото натоварване, друго си е физически да се раздвижи човек, малко поне. А повечето накрая нямат нито сили, нито мотивация да отидат да спортуват и малко по малко дупкита на колана се отпускат.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Яну 2018, 13:28

И като се има предвид, че главно с колата се предвижваме до работното място, как изобщо можем да вървим е друг въпрос! Повечето ми приятлеи, започнали да водят такъв начин на живот, качват яко килограми!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот _Лилия_ » 21 Ное 2018, 10:49

Аз съм живия пример за това. Вечно се боря с няколкото излишни килограма и няма оправия. Трябва много движение, а го няма. :sad:
_Лилия_
 
Мнения: 187
Регистриран на: 26 Окт 2018, 08:57

Re: Хората зад бюро имат проблеми с излишните килограми

Мнениеот pepip » 22 Ное 2018, 19:55

Аз през последните години качих доста килограми именно от това обездвижване… като все още не съм намерил решение на проблема. Опитвам се да спазвам определени диети и когато имам възможност да правя разходки, но е много трудно…
pepip
 
Мнения: 5
Регистриран на: 06 Юни 2018, 20:03

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта