Избор на автосервиз

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Избор на автосервиз

Мнениеот mladen » 10 Юни 2013, 10:52

Как да изберем къде да си ремонтираме колата? Рано или късно всички опираме до автосервиза независимо каква кола караме.Какво да търсим при избора на "доктор" за колата ни?
Тази тема се принудих да пусна защото постоянно сменям сервизите, защото се работи некачествено с евтини авточасти и един и същ ремонт по някога се налага да се извършва по няколко пъти, което коства много нерви и пари.Давайте съвети
mladen
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Юни 2012, 22:02

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот IVRO » 10 Юни 2013, 14:19

Съвета ми е да наблюдаваш работния процес, защото иначе ще платиш огромна сума за авточасти - боклуци. Купувай си ги ти и гледай какво поставят, внимателно!
IVRO
 
Мнения: 199
Регистриран на: 12 Дек 2012, 10:42

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот bisertaskov » 22 Авг 2013, 22:48

Доверието в автосервизите е нулево.Оставяш колата с един проблем и си я вземаш с друг или нещо счупено.Винаги има изключения но са рядкост.Говорим за по малките и достъпни сервизи, фирмените и големи автосервизи за повечето средностатистически българи са недостъпни от финансова страна.В повечето случаи подменят някоя част и се оказва че не са уцелили и се почва с друга и така докато подмените всичко :D .Държавата пак не си върши работата и никой не контролира автосервизите, липсата на контрол води до вземане на суми които никъде не се отчитат, а бе вземат ти според настроението на майстора :D С дребните работи въобще не им се занимава защото няма пари.И така по тази тема може роман да се напише.Отивам в сервиз и им казвам че нещо се чува шум от пред като чели идва от двигателя, майстора ми отговаря няма проблеми ще сменим тампоните на двигателя и всичко е шест.Отивам да си вземам колата и работата пак същата на другия ден се оказа че тропането и чукането е от мотора, е направиха му основен ремонт пък тампоните на двигателя за разгрявка преди истинската работа.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот baicho » 22 Авг 2013, 22:55

Е думи нямам, майстора е някаква кръстоска между бакшиш и авточамбазин.Бакшиша тъй ще те одере че цял ден да те боли пък автоджамбаза така ще те омае че все едно току що колата излиза от магазина и почти не е карана.Обиколил съм доста сервизи и на всякъде практиката е една и съща, но и частите са големи боклуци не знаеш какво купуваш.
baicho
 
Мнения: 7
Регистриран на: 30 Окт 2012, 08:57

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот vesko75 » 22 Сеп 2013, 22:07

baicho написа:Е думи нямам, майстора е някаква кръстоска между бакшиш и авточамбазин.Бакшиша тъй ще те одере че цял ден да те боли пък автоджамбаза така ще те омае че все едно току що колата излиза от магазина и почти не е карана.Обиколил съм доста сервизи и на всякъде практиката е една и съща, но и частите са големи боклуци не знаеш какво купуваш.

Много добре казано, с майстор оправия няма пък авточастите са боклуци то е ясно.Ако някой препоръча сервиз то значи да си навлече гнева на някой приятел.Какво да препоръчаш гледал сам ги как ремонтират колите едно направят друго счупят.Всичките услуги у нас са дай парите после пак дай парите.
vesko75
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Сеп 2013, 10:20

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот beauty » 29 Сеп 2013, 16:18

Трудно е да се избере качествен сервиз, всичко става от дума на дума. На мен ми бяха препоръчали сервиза на Тони в Обеля, и наистина доста бързо ми оправиха проблема, а и частта, която беше нужна не беше възможно най-скъпата. Така, че гледайте да ходите някъде, където и други са ходили и са доволни. Колко ядове имах с различни сервизи досега не е истина
beauty
 
Мнения: 21
Регистриран на: 15 Юли 2013, 00:19

Re: Избор на автосервиз

Мнениеот TheFox » 13 Сеп 2017, 14:02

Ще ти кажа аз какво правя. Имам приятел, който може да сменя всичко по колите. Но не може да установява проблемите. За тази цел аз карам колата на сервиз, питам ги просто какво не е добре и какво е за смяна, купувам си частите онлайн и обратно се връщам при моя приятел, за да ги смени. За пример ще дам последния път. Отидох разбрах, че водния радиатор не е наред, потърсих в Интернет и си взех от https://www.xparts.bg/voden-radiator, а след това смяната беше много лесна.

За целта е необходимо да си имате приятел като моя, естествено :)
TheFox
 
Мнения: 16
Регистриран на: 03 Сеп 2017, 23:40


Назад към Зона за мъже

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта