С деца на море

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

С деца на море

Мнениеот bisertaskov » 06 Юли 2013, 00:19

Звучи хубаво и едновременно стряскащо особено когато е за първи път.Започваш с планирането на почивката така че да съвпаднат отпуските и на двамата родители, след това как да опазим детето да не се разболее за да започнем ваканцията.
Ако тези условия са изпълнени следва самата подготовка за пътуването и адаптирането към новото място.най добре е да си направите списък седмицата преди пътуването за да не забравите нещо важно.Слънце защитен крем или лосион - 50 фактор за малките деца е най-добре ЧИКО СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ SPF 50+ примерно използвахме този спрей,козметика за след изгаряне ПАНТЕНОЛ ПРЕМИУМ МЛЯКО ЗА ТЯЛО много добре действа и на кожата и на джоба :D ,медикамент против повръщане НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА сироп,да не забравяме и нещо за диария при малчуганите след смяна на климат и морска вода има голяма вероятност да ни притесни в този случай не изключвам и възрастните лопедиум за възрастни и хидрасек за дребосъците.Ако ви се струва прекалено спрете до тук аз продължавам с нещо за сваляне на температура тук вече всеки има познати хапове - панадол,нурофен,бруфен,и т.н избора е голям.Има още капки или спрей за нос, нещо за алергия защото може и да не подозирате за слънчева алергия и тя да се появи когато най-малко очаквате най добре се консултирайте с лекар.След консултация си взехме ксизал и ни спаси от провал на почивката :o .Някакво мазило против ухапване от насекоми и да приключвам вече че списъка с хапчета и мазила стана голям.Термометър за измерване на температурата.
При пътуването правила няма според зависи :D .Според мен най добрият вариант детето да се наспи за да е спокойно по време на пътуването,ако се налага ще спирате по често нали сте все пак на почивка за никъде не бързате.Първия ден отидохме на плажа към 18,00 часа идеално време, слънцето не е така силно и е много приятно за дребосъците.Втория и третия ден може да пробвате и по два пъти на ден на плаж, но не насилвайте късмета си и един път след обяд на плаж е по добре от колкото след два дни вкъщи :D .Ако се сетя за друго ще пиша пак но това беше идеалната формула за нормална почивка с дете на три години.Трябва да си подготвен за всичко и така си по спокоен и се наслаждаваш на почивката.
За някои от медикаментите посочени от мен е задължителна консултацията с лекар или фармацевт преди употребата им.
Ако имате нещо да допълните моля споделете всеки съвет е ценен особено когато се отнася за деца.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: С деца на море

Мнениеот denichka » 29 Юли 2013, 21:08

Полезни съвети от опит.Явно сте били добре подготвени за първия плаж на дребосъка. :D
denichka
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Май 2013, 22:55

Re: С деца на море

Мнениеот ninars » 30 Юли 2013, 10:28

Полезни съвети от опит.Явно сте били добре подготвени за първия плаж на дребосъка. :D
Да, много полезна тема. И не забравяйте да се въоръжите с търпение. Мислихме, че 3 - годишният ми племенник ще е във възторг при запознанството си с морето, а се оказа, че го е страх( или гнус или не зная точно какво ) от пясъка и не иска да му се лепи. Ехх, представете си почивката на сеста ми ;)
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта