Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот spring » 26 Юли 2013, 10:04

Когато живакът се покачи, както се случва и в настоящия период, бъдещите майки правят всичко възможно да се измъкнат от задушния град и да отдъхнат сред природата, на чист въздух и слънце.Това е чудесно, но все пак бременните не бива да забравят, че периодът, през който минават изисква повече грижи и внимание, за да не се окаже, че вредите от общуването със слънцето и лятната почивка са повече от ползите.
pregnant-woman-on-beach.jpg
pregnant-woman-on-beach.jpg (70.34 KiB) Прегледано 1959 пъти
Лятото е сезонът на най - силната слънчева активност и това може да се окаже стимулатор на различни нежелани процеси. Колкото и да е неприятно, добре е бъдещите майки да се въздържат от летни ваканции в горещи страни и екзотични острови, дори това пътуване да е планирано предварително. Повече полза за тях и бебето им би донесла спокойна почивка в обичайния им климатичен пояс.
У много бременни жени по време на бременността могат да се появят тъмни петна по кожата на лицето и тялото (обясняващи се с меланинова хиперпигментация), които трудно могат да бъдат премахнати по-късно. Тези дами категорично трябва да избягват преките слънчеви лъчи! Топлината и слънцето силно изсушават кожата, която и без това е достатъчно чувствителна през бременността. Нужно е бъдещите мами да обърнат особено внимание на проблемните зони, където могат да се получат стрий. За да се избегне появата им, гърдите и коремът следва редовно да се масажират с подходящи лосиони и кремове. Много отговорен е и избора на слънцезащитни козметични средства. Пазарът предлага разнообразие от млека и масла. Добре би било, бременните да се придържат към продукти, изготвени изцяло от натурални съставки. При използване на етерични масла трябва да се има предвид фотосенсибилизиращото действие на някои от тях: от портокал, лимон, бергамот, грейпфрут, канела.
Горещите дни изискват и специално меню. Срещу прегряването помагат различните разхладителни напитки - вода, плодови сокове и чайове - поне 2 литра на ден. Правилото за горещините е: повече течности, по - малко калорична храна. Така организмът няма да хаби излишни сили за храносмилане, при което се отделя и допълнителна топлинна енергия, която може да доведе до прегряване.
Бременността наистина изисква грижовна подготовка за лятната почивка, но това не пречи да й се насладим. Нали? Вие потопихте ли коремче в морето? Къде планувате да си отдъхнете, ако все още не сте?
spring
 
Мнения: 120
Регистриран на: 10 Апр 2013, 11:13

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот rora » 27 Авг 2013, 12:47

Изисква повече грижи през всеки сезон...Не е лесна работа, но същевременно е един прекрасен период за бъдещите родители ;)
rora
 
Мнения: 133
Регистриран на: 28 Яну 2013, 09:49

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Lollipop » 11 Дек 2014, 14:18

Знам аз, че на бременните им е много трудно през лятото, особено ако са в напреднала бременност. Аз също бях бременна през лятото, но точно в началото на бременността и нищо не усетих като разлика и нямах никакви проблеми, за щастие ;)
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Kaya » 11 Дек 2014, 18:09

С големият корем на море не е работа, аз така съм била на морето, бях заредена с нош па и постоянно можех да звъня на лекаря си, бях проучила болницата в Бургас и имах телефонния номер на лекар, който беше предупреден за мен от моята лекарка :lol: :lol: :lol: Супер подготовка ако се случи нещо, защото бях вече в края на 8 месец. :) За щастие всичко беше супер и не се наложи да прибягваме до организацията ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Pipilota » 13 Дек 2014, 10:29

Kaya написа:С големият корем на море не е работа, аз така съм била на морето, бях заредена с нош па и постоянно можех да звъня на лекаря си, бях проучила болницата в Бургас и имах телефонния номер на лекар, който беше предупреден за мен от моята лекарка :lol: :lol: :lol: Супер подготовка ако се случи нещо, защото бях вече в края на 8 месец. :) За щастие всичко беше супер и не се наложи да прибягваме до организацията ;)

Миналата година на морето видях една такава с един огромен корем, чак се учудих човек! Не ви ли е страх за бебето, на мен много опасно ми се вижда, особено в много напреднала бременност.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Elica » 16 Дек 2014, 16:19

Така е, лятото изобщо не им е лесно на бременните и като сложим навика, че не се пие вода и айде.. проблем.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Lollipop » 21 Юни 2015, 13:32

а мен е странно също да видя бременна жена на морето, с огромния корем и т.н. ми е странно, не знам това бебе не се ли препича вътре, а и риска от инфекциозни болести по морето е огромен, не знам бременна с разстройство и повръщане колко бързо ще предизвика раждането си сама.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот Alex_mor » 21 Юни 2015, 16:05

Не знам кви луди са тея майки с големите коремина морето а и то да ви призная честно не е най-красивото за гледане по плажа..
Alex_mor
 
Мнения: 390
Регистриран на: 18 Юни 2015, 09:39

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот balsam » 28 Апр 2016, 16:19

Аз бях на море, когато бях в четвъртия месец и се чувствах страхотно. В по-напреднала бременност честно не си представям как щях да изкарам. Постоянното притичване до тоалетната, подуването на краката, неудобно при лягане и ставане :roll: :shock: .
balsam
 
Мнения: 513
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:17

Re: Бременността изисква повече грижи през лятната почивка

Мнениеот fawla » 10 Яну 2018, 12:56

Не мисля, че е толкова страшно, но е опрасно за бебето да се държи корема на много топло, добре е да сме с тениска. но съм виждала жени с огромни кореми на морето и то по бански - отделен. явно не им пречи препичането.
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron