Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
22 Яну 2015, 10:27
Аз като чуя заместване, разбирам в рецепта, която имаш да заместиш яйцата с друго, а не да следваш друга рецепта
22 Яну 2015, 10:54
Така си е. Аз затова споделих статията. Просто споделих, че винаги има и друга алтернатива, която не е свързана с това да се замени, а да се пропусне.
От статията аз бях чувала само за лененото семе и за намачкания банан.
22 Яну 2015, 11:36
Burborino написа:Така си е. Аз затова споделих статията. Просто споделих, че винаги има и друга алтернатива, която не е свързана с това да се замени, а да се пропусне.
Добър вариант са тези двете, най-често яйца ползвах при направата на кюфтета, но откакто ги пека нямам този проблем, ако е прекалено водниста каймата добавям супена лъжица брашно

а до сега при сладкишите не съм опитала да ги правя без яйца
22 Яну 2015, 11:58
Брашното не разделя ли още повече?

Според мен в сладкиша просто не ги слагаш яйцата, няма с какво да ги заместиш изобщо.
18 Фев 2015, 18:31
С банани да речем, но аз не бих пробвала, не мисля, че има нещо толкова лошо в яйцата
23 Апр 2015, 15:54
Не мисля, че има начин да се заместят яйцата, не и във всички рецепти, все пак при сладкото можеш да ползваш мед за спойка, банани, но ако правиш кюфтета кво ще правиш? :Р
04 Май 2015, 09:39
julianne написа:Burborino написа:Така си е. Аз затова споделих статията. Просто споделих, че винаги има и друга алтернатива, която не е свързана с това да се замени, а да се пропусне.
Добър вариант са тези двете, най-често яйца ползвах при направата на кюфтета, но откакто ги пека нямам този проблем, ако е прекалено водниста каймата добавям супена лъжица брашно

а до сега при сладкишите не съм опитала да ги правя без яйца

те яйцата при кюфтетата нали са точно спойката, която да ги държи заедно, аз не знам как може да се замести

)
05 Май 2015, 16:52
и кюфтета не знам как могат да се направят без яйца
07 Май 2015, 09:27
Anka написа:и кюфтета не знам как могат да се направят без яйца

Ако каймата си е достатъчно наблъскана с консерванти няма опасност да се пръснат, а ако е само от смляно месо, тогава ще ти е трудно!
30 Авг 2016, 16:02
На някои неща и без яйца си става добре, а и вече има много алтернативи, дори и майонеза запчнахме да правим без яйце.