Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
06 Окт 2015, 15:26
Kremiliya написа:пробвах го но не ми се получи, остана лигав и не особено вкусен, не беше кой знае какво, но не стана и зле де

по-скоро бих използвала идеята да запека цвекло, защото наистина се получи вкусно, не съм очаквала.

Под вкусно какво имаш предвид, по-сладичко? Иначе за чипс доколкото съм запозната трябва доста време на ниски градуси да се прави, за което нямам много нерви
03 Ное 2015, 15:12
веселказасмяна написа:Kremiliya написа:пробвах го но не ми се получи, остана лигав и не особено вкусен, не беше кой знае какво, но не стана и зле де

по-скоро бих използвала идеята да запека цвекло, защото наистина се получи вкусно, не съм очаквала.

Под вкусно какво имаш предвид, по-сладичко? Иначе за чипс доколкото съм запозната трябва доста време на ниски градуси да се прави, за което нямам много нерви

Да, по-сладко и онзи вкус наситения на пясък го нямаше. Но за чипс не се получи, стана мек и не беше така както си го представях.

Може би наситина тайната е в печенето, а аз съм нетърпелива.
07 Окт 2016, 15:59
Сигурно има значение и дебелината на парчетата. По-трудното е това да се догоди

.
10 Окт 2016, 11:36
На колко градуса трябва да е фурната, когато се пекат кръгчетата от цвекло? Не искам да съсипя цвеклото, докато експериментирам с градусите.
20 Окт 2016, 10:27
Да, аз правя цвеклото запечено със сирене и слагам алуминиево фолио отгоре получава се добре.
20 Окт 2016, 10:48
borkova написа:На колко градуса трябва да е фурната, когато се пекат кръгчетата от цвекло? Не искам да съсипя цвеклото, докато експериментирам с градусите.
Сякаш еленски бут ще съсипваш

На 180 градуса ако печеш ще стане, но по-добре в дехидрататор, там наистина става як чипс.
09 Ное 2016, 11:15
Аз направих в неделя

. Нарязах на много тъничко цвеклото, осолих и подправих с черен пипер и пекох първо на 180 градуса, после на 160, защото почна да почернява отгоре. Отне ми няколко часа, но в крайна сметка се получи интересен чипс. Не бих казала идеален, но се надявам втория път да бъде по-добре

.
29 Ное 2016, 11:47
Bambaa написа:Аз направих в неделя

. Нарязах на много тъничко цвеклото, осолих и подправих с черен пипер и пекох първо на 180 градуса, после на 160, защото почна да почернява отгоре. Отне ми няколко часа, но в крайна сметка се получи интересен чипс. Не бих казала идеален, но се надявам втория път да бъде по-добре

.
Няколко часа? ужас! според мен не си струва труда, разбирам, ако е в дехидрататор, може да има смисъл, но иначе да гори печката с часове... по-скоро не!
29 Ное 2016, 12:40
Защо изобщо някой ще се втурне да прави чипс само от цвекло часове наред за една купа? При условие, че може да бъде одобрено на вкус, но може и да не бъде

! По-добре на салатка да си го направим и чиста работа.
27 Дек 2016, 12:00
Нали това е интересното - експериментите в кухнята, които често могат да ни изненадат много приятно

.