10 Авг 2013, 17:53
Damon написа:Ами не съм съгласен с Елена, симпатизирам на Лалали, нейното мнение е доста по-умерено и като че ли най-много отговаря на моите разбирания. Родителят трябва не само да обгрижва детето си, но и да го подготви за живота. Защото, тук Лалали, е много права, ние няма цял живот да сме до детето си и ако ние не го научим да справя, да оцелява и само да се бори за щастието си, няма кой друг да му ги вмени тези умения, те не се купуват за съжаление, а се възпитават. Много е лесно да оставиш детето си да прави каквото иска, това е доста егоистично до известна степен, не се притесняваш, не се ядосваш, не трепериш, не се интересуваш, детето расте като плевел около теб или в по-добрия случа като цвете, така правим лоша услуга на детето си, убеден съм в това. А иначе пряко на въпроса на Лалали как да преборим мързела - малко по малко, всички сме били така, и аз не съм обичал да чета като малък, но ела да ме видиш сега, чета тонове, вероятно е от възрастта, така че споко, не се притеснявай толкова много
11 Авг 2013, 11:29
11 Авг 2013, 11:35
11 Авг 2013, 11:39
Woman написа:еее, чак пък да искаме твърде много! Да не ги подценяваме все пак, а и ако сега не изискваме от тях, кого? Когато нещата станат неспасяеми ли? Когато започнат да ни привикват в училище и когато ние самите няма да сме способни да ги накараме да направят каквото и да било. Абсолютно не съм съгласна с такова мислене - един човек се учи на дисциплина и организираност още от малък. За книжките, вярно е, децата гледат първо колко страници е и голяма част от тях четат като роботи, просто за да свършат страниците, но постепенно предполагам ще се изгради навик и ще става по-лесно. Когато се ядосвам на мързела на моите деца, си спомням и за моя собствен, когато бях малка. Ами нямаше сила на света, която да ме задържи над книгата, когато другите деца играят навън. Но съм благодарна на родителите, че са ми настоявали, защото книгата възпитава така, както никой не може.
11 Авг 2013, 11:44
Nina D написа:Детето ми тази есен ще бъде във втори клас, имат препоръчителен списък с 5 книги за четене, имат да научат таблицата за умножение... това според мен са си доста задачи за лятото, имайки предвид това, че една от книгите е "Пипи дългото чорапче", вярно е, интересна е, но е доста голяма като обем, а и честно казано не мисля, че е съобразена с възрастта, според мен тя е за по-големи деца, за втори, трети клас. Не е въпроса само до мързела, децата се отчайват, когато видят колко много задачи имат да свършат. Продължавам да твърдя, че искаме твърде много от тях, те са си просто деца.
11 Авг 2013, 14:52
11 Авг 2013, 14:57
GoD написа:Като най-малкия по възраст от изказващите се тук ще си позволя едно съветче да ви дамза да мотивирате децата си просто задействайте системата със заплащането - една прочетена книга - 10 лева, мисля че няма да има нито мързел, нито дълго спорене
Какво ще кажете за предложението
11 Авг 2013, 15:01
11 Авг 2013, 15:04
11 Авг 2013, 15:08