Болки в лявата предмишница

Болки в лявата предмишница

Мнениеот lordlosh » 16 Сеп 2013, 22:23

Привет. Тренирам във фитнеса и ми се появиха болки в лявата предмишница при упражненията за Бицепс. Болката е вече от няколко месеца и не изчезва. Мазах се с диклак, който намали болката значително, но тя така и не изчезна. Взех си и пълна почивка от 2 седмици и тренирам с много малки кг. за Бицепс, болката е по-малка, но не изчезва. Пих и Селебрекс, ама файда никаква.
Болката се намира някъде в тази част(червената точица), като пипам костта и ме боли:
predmichnica.jpg
predmichnica.jpg (10.52 KiB) Прегледано 1860 пъти

Поразпитах и се поразчетох и това май е възпалено сухожилие, някой да знае как да се справя с този проблем, защото е доста гадно и досадно.
Благодаря предварително.
lordlosh
 
Мнения: 6
Регистриран на: 16 Сеп 2013, 21:58

Re: Болки в лявата предмишница

Мнениеот Blazer1 » 17 Сеп 2013, 17:26

Както го описваш най-вероятно се касае за хроничен възпалителен процес в следствие на мускулна или сухожилна травма. Ако в средата на предмишницата по-скоро е мускулен проблем, защото сухожилията по-често се възпаляват на залавното място с костта. Правилно си предприел лечение с противовъзпалителни средства и почивка на ръката, но изглежда проблема е упорит и изисква преглед от специалист. За да се ускори възстановяването най-често се препоръчват физиотерапевтични процедури, масаж и кинезитерапия. Най-точно това може да лекар специалист по спортна медицина или ортопед-траваматолог.

За този тип хронични спортни травми можеш да прочетеш тук.
Blazer1
 
Мнения: 6
Регистриран на: 20 Фев 2013, 17:48

Re: Болки в лявата предмишница

Мнениеот lordlosh » 17 Сеп 2013, 19:11

И аз мисля, че е възпалено сухожилие. Ходих на специалист ортопед, като ми каза да правя компреси, кърпа с вода и спирт и бинт отгоре и да пия Селебрекс, но ефект нямаше или да е бил минимален.
Много неприятен проблем и в последните дни болката се усили.
Предстои ми основен период(качване на кг.) и килограмите ще се вдигнат осезаемо и не знам дали да рискувам с тази ръка и да карам на компреси и да го мажа с ДикЛак, който облекчава болката, но тя не изчезва напълно. Другият вариант е да почина 1 месец, но дали ще е достатъчно ?
Какво бихте ми препоръчали ?
lordlosh
 
Мнения: 6
Регистриран на: 16 Сеп 2013, 21:58

Re: Болки в лявата предмишница

Мнениеот Blazer1 » 18 Сеп 2013, 09:32

Колко време ще ти трябва да се възстановиш никой не може да ти каже, но според мен, ако сега натовариш, положението ще се влоши. Просто хроничните травми са най-лошите, защото са упорити и често се появяват отново. По-добрия вариант е сега направиш почивка т. е. да не натоварваш ръката с големи тежести, но без да я обездвижваш. Най-добре е да се обърнеш към физиотерапевт (кинезитерапевт), който да ти препоръча възстановителна програма и процедури. Иначе, това което можеш и сам да направиш е:

- Топлинни процедури 1-2 пъти дневно с грейка или пакет с термогел - 20 мин.

- Масаж на предмишницата 10 мин. с олио и малко загряващ крем като ревулзан, самахан, фенистил, баласам пейн, румалая и др.

- След масажа може да сложиш диклак гела

- Можеш да правиш упражнения за мускулите на предмишницата с малка гиричка (до 5 кг.)

- Компреса с вода и спирт го прави вечер, защото трябва да стои повече време

- Лекарствата предписани от лекаря

- Добавки като тази. Съдържа протеолитични ензими.

Ако от процедурите по някаква причина болката се усили, ги спираш и търсиш специалист!

След първата седмица, ако болката започне да намалява, можеш постепенно да покачваш тежестите и да тренираш ръцете. Важно е да не претоварваш ръката и да няма болка при упражнения. Болката е признак за вреда, ако те заболи спираш да натоварваш.
Blazer1
 
Мнения: 6
Регистриран на: 20 Фев 2013, 17:48

Re: Болки в лявата предмишница

Мнениеот lordlosh » 18 Сеп 2013, 16:41

Ясно ще ги направя тези неща и ще видя как ще е. Няма да спирам тогава напълно с фитнеса, просто ще намаля тежестите на бицепс тренировката и ще правя упражненията при които няма болка.
Благодаря ти много.
lordlosh
 
Мнения: 6
Регистриран на: 16 Сеп 2013, 21:58


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с физиотерапия и рехабилитация

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта