Иглотерапията – възможни ли са странични ефекти?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Иглотерапията – възможни ли са странични ефекти?

Мнениеот lussy » 10 Окт 2013, 13:19

Ходили ли сте някога на иглотерапия?

Дъщеря ми има силно главоболие, което е необяснимо. Ходихме при различни лекари – очен, невролог, пратиха ни за проследяване на мозъчна активност и още куп процедури. Най-накрая решихме да опитаме с нетрадиционна медицина.

Намерихме кабинет по иглотерапия в града и вече втори месец я водя, като има подобрение, все по-рядко и се случва да я боли, а и не е така силна болката. Но започна да се случва нещо, което никога не е ставало до сега. Като излезем на разходка за по-дълго време 2-3 часа и като й се допишка в момента, в който влезнем вкъщи, тя не може да се сдържи да отиде до тоалетната.

Не зная дали е в следствие на иглотерапията, но аз не виждам друга причина, поради която да се случва това. Тя е много разстроена и без това е срамежлива, а като се случва това, започва да плаче неудържимо. Казах на иглотерапевта за това, но той ме увери, че е нормално да й се ходи по-често до тоалетната, но това, че се напишква е чисто психологически момент, понеже вкъщи се чувства по-сигурна.

Дали може да има някакъв начин това да спре, защото за главоболието, това е единствения ефикасен лек? Смятате ли, че може да има и други негативи на иглотерапията?
lussy
 
Мнения: 421
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Иглотерапията – възможни ли са странични ефекти?

Мнениеот M.Tasheva » 21 Окт 2013, 23:58

Не зная подобно алтернативно лечение да има странични ефекти, по-скоро човека, който е правил терапияте не е бил специалист и си е надскочил знанията. Според мен, това е доста дълъг период, в който детенцето е ходило. По-добре е да се спре с иглотерапията, главоболието може и да не се върне отново, но срама й ще остане за дълго!
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Иглотерапията – възможни ли са странични ефекти?

Мнениеот PasDeDeux » 08 Ное 2013, 14:34

Пробвайте да сметите терапевта, а може вече да е отшумял периода на главоболие! Оставете малко детето на мира, за да видите как ще се чувства и ако всички е наред няма смисъл от продължение на лечението! :)
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта