Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Шийтаке – антираков лек от Изтока

11 Окт 2013, 15:02

Гъбата Шийтаке не е позната от вчера на хората. Японци и китайци имат познания за нея от преди 3 хил. години насам. Историята й в традиционната медицина на Япония е дълга, като се смята, че началото и е поставено през 2 – 3 пр. н. е. , но се смята, че е била позната, преди това в Китай.

Активното вещество в Шийтаке, всъщност е лентинан, на което се дължи и лечебните свойства за спомагане намаляване риска от ракови образувания на гъбата. Странния и екзотичен вкус, дължим на веществото – лентионин.

Има различни форми, чрез които можем да приемем Шийтаке: сухи екстракти, тинктури. Освен, най-ценното от нейната същност – антираковото въздействие, тя помага и като премахва умората, подсилва имунната система, както и антихолестеролен ефект.

Освен в самостоятелната и формула, можем и да срещнем Шийтаке в профилактични антиракови добавки, имуномодулатори и имуностимуланти на билкова основа.

Поредното доказателство, че Изтока ще бъде и е бил много по-напред в медицината, в сравнение със Запада. Добрата новина, е че вече можем да срещнем тайните на Изтока, почти навсякъде по света. :)

Re: Шийтаке – антираков лек от Изтока

09 Дек 2013, 14:39

Новината е наистина добра, за съжаление не познавам хора, които да са изпробвали действието на гъбата Шийтаке! Но със сигурност ще използвам имуностимулиращото му действие, тази зима имам особено нужда от това!

15 Юли 2014, 16:12

Не познавам много излекувани от рак, но вероятно помага, ако и повярваш и се довериш. На пазара има много такива добавки.

19 Яну 2015, 17:16

Никога не съм я опитвал тази гъба, но пък сигурно е вкусна. За лечебни свойства няма да мисля, че много напрягат и дават много големи очаквания. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: