Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Могат ли лаковете за нокти да предизвикат гъбички?

16 Окт 2013, 12:22

Често ми се случва да попадам на лакове за нокти, които оставят много странни оранжевеещи оцветявания по нокътя. Не зная на какво се дължи и дали е опасно.

Докато се опитвах да разбера, открих статия, в която беше потвърдено, че лаковете за нокти могат да доведат до гъбички по ноктите. Причината беше, че лаковете нарушават естествения растеж на нокътя и не му позволяват да „диша”, като по този начин улеснява развитието на гъбична инфекция.

Естествено, този риск се увеличава през лятото, особено ако ходим на басейни или места, където текучеството е голямо. Само факта, че краката ни са боси, води до този риск. :roll:

Затова хората предразположени към подобен вид инфекции, при първи симптоми като оцветяване на нокътя е добре да отидат при специалист, а да не коригират това като козметичен дефект.

Друг „приятел” на гъбичките са изкуствените нокти. Поради факта, че трябва да останат плътно на мястото си, здраво закрепени се получава запушване на фините пори на нокътя, което влияе върху влажността и въздухообмена, а това създава много добра среда за развитието на такива инфекции.
Според вас такова нещо възможно ли е? :?:
За сега, съм нямала такива проблеми, но със сигурност ще внимавам за напред . :idea:

Re: Могат ли лаковете за нокти да предизвикат гъбички?

16 Окт 2013, 12:43

Това си е съвсем нормално, не се бях замисляла до сега, но то е като при кожата, след като се задушава, започват и проблемите :|

06 Апр 2016, 15:41

Знам, че лакът не позволява на нокътя да диша и затова не е хубаво постоянно да си лакиран, но не мисля, че причинява чак гъбички. Нали има и специални лакове против гъбички.

06 Апр 2016, 16:39

Вече има доста лакове, дори и гел лакове, които са дишащи. Не мисля, че могат да се развият гъбички, ако понякога сме с лак, друг път не. :) Важното да не се прекалява и да не сеповтаря според мен стар лак, а да се лакираме на ново при нужда

07 Апр 2016, 09:08

Колкото и дишащи да са новите видове, пак променят цвета на накъта, ако дълго време стоиш с лак. Понеже рядко се лакирам, веднага си личи промяната в цвета. Не знам дали има връзка.

07 Апр 2016, 11:10

Чак голяма разлика няма, нека да не търсим под вола теле. Променял се цвета на нокътя. Много зависи, ако лакът ви е от 1 лев, лакирате се в червено или оранжево, то се променя, разбира се. Но ако използвате качествени лакове, няма никакав промяна. Най-много оцветяват червените цветове. Разбира се, с постоянното лакиране цвета на нокътя се променя, но не смятам, че би било причина за образуването и развитието на гъбички.

08 Апр 2016, 16:08

Мен повече ме притеснява, дали гел лаковете не причиняват това, все пак може би и ацетона в лакочистителя по някакъв начин действа върху гъбичките, но при гел лака той стои там месеци наред

08 Апр 2016, 16:40

Jully написа:Мен повече ме притеснява, дали гел лаковете не причиняват това, все пак може би и ацетона в лакочистителя по някакъв начин действа върху гъбичките, но при гел лака той стои там месеци наред

И аз за това не се осмелявам да си направя гел лак, но пък примерно за краката, където така или иначе все е мазало, един гел лак може да се получи супер ;)

08 Апр 2016, 16:46

Гел лака не вреди ли повече на нокътя, след като стои по-дълго от обикновения лак? А и тези лампи, с които се изсушава и запечатва, май и те не са много полезни.

17 Юни 2016, 19:32

rabotnata pchela написа:
Jully написа:Мен повече ме притеснява, дали гел лаковете не причиняват това, все пак може би и ацетона в лакочистителя по някакъв начин действа върху гъбичките, но при гел лака той стои там месеци наред

И аз за това не се осмелявам да си направя гел лак, но пък примерно за краката, където така или иначе все е мазало, един гел лак може да се получи супер ;)

Точно ши лака може да доведе до гъбички и други проблеми особено на краката! А за лятото да не говорим. Потене, мръсотия... един не добре поставен ши лак може да доведе до много проблеми. От личет опит го знам. Когато един ши лак не е поставен качествено, става отваряне между нокътя и гела и точно там когато влезне вода, става идеалната среда за развитие на гъбички!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3