Морален или Аморален е новия контрацептив?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Морален или Аморален е новия контрацептив?

Мнениеот lini_leni » 16 Окт 2013, 15:42

Здравейте! Попаднах на статия, която ще озадачи, предполагам много хора, за моралната страна на въпроса с контрацепцията.

Отнася се за това, че учени са изобретили нов контрацептив, който предотвратява бременност, след като яйцеклетката вече е оплодена. :shock:

Много активисти срещу абортите се обявяват, че това е крайно аморално, защото живота започва след оплождането на яйцеклетката, а този контрацептив, според тях, насърчава абортите.

Най-примамливото на този вид предпазване от бременност, е че медикамента се приема веднъж месечно, независимо от половите контакти на жената.
Тъй като много жени имат непоносимост към хормоните в противозачатъчните таблетки, а тези хапчета биха били с намалени странични ефекти, спрямо сега разпространените.

Учените изтъкват в своя защита идеята, че вече има пуснати на пазара медикаменти, които прекратяват бременността, след като тя е факт, до първите 72 часа.

Дълго премислях, преди да пусна тази тема, така и не успях да взема позиция.
Какво мислите вие по въпроса, премахването оплодена яйцеклетка, еквивалентно ли е с аборт?
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Морален или Аморален е новия контрацептив?

Мнениеот PasDeDeux » 16 Окт 2013, 15:55

Според мен, това не може да подтикне към аборт, освен, ако се няма предвид, че през първите няколко дни зиготата е нещо, което можеш да убиеш. Това са клетки, по-скоро като раковите, започват да се делят, делят, преди всякаква диференциация, за да се нарече това плод и да твърдиш, че е убийство. Странни схващания :|
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Морален или Аморален е новия контрацептив?

Мнениеот lini_leni » 25 Окт 2013, 21:50

Аз не мисля, че има нужда да се стига до подобен метод за контрацепция. Новите противазачатъчни таблетки се повлияват добре на много по-голяма част от жените, а ако са безотговорни това си е за тяхна сметка! :!:
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта