Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
17 Окт 2013, 17:00
Знаете ли, че основната съставка на колбасите, включително и кренвиршите е прат.
За хората незапознати с тази субстанция – това е месокостен хомогенат, който е добит, при ръчното изчистване на кости от птици или други топлокръвни животни, като главно, това е костен мозък, заедно с мускулна или съединителна тъкан, като попадат вътре и фино раздробената костна тъкан.
Дори за момент да забравим за многобройните Е-та в колбасите, идва идеята за много бройните болестотворни микроорганизми, които могат да причинят салмонела, стафилококи, листерия и много други, разбира се. Това може да се случи при гниенето на месото, което в нормален процес, но приет от нашите организми, изхода може да е летален, при некачественото съхранение на продуктите.
Българската агенция по безопасност на храните, съответно твърди, че са започнали проверки и за момента няма нарушения, единствено, трябва да са упоменати съдържащите се съставки.
Баща ми цял живот се занимаваше с технология на месо, след като пораснах и колбасите спряха да бъдат от месо, спряхме и да ядем такова.
21 Окт 2013, 12:39
За съжаление отдавна колбасите не са такива, каквито трябва да бъдат! Дори вкуса им не може да се издокара, като този на месен продукт, по-скоро имат вкус на мастило (особено кренвиршите), нещо ужасно!

Четох и различни статии, в които се твърди, че колбасите могат до проблеми с репродуктивното здраве
01 Дек 2014, 10:02
Истина е, че са супер вредни, но пък за съжаление са много вкусни и от друга страна трудно можеш да ги заместиш в сандвич или върху пица ;(
02 Дек 2014, 10:13
Никой не е луд да слага месо в колбасите, по-добре сами да се мъчим да си правим наденици и пастърми по терасата, отколкото да вземаме готови колбаси.
22 Юни 2015, 11:52
Lollipop написа:Никой не е луд да слага месо в колбасите, по-добре сами да се мъчим да си правим наденици и пастърми по терасата, отколкото да вземаме готови колбаси.

хахахах Добре де, аз все още се надявам, че има останала някоя фирма, която малко или много уважава своите клиенти и им предлага наистина нещо, което що годе става за ядене..
22 Юни 2015, 14:47
Затова е по-добре да ядете филета пред месо, малко или много са далеч по-истински вариант. Пушеното месо е вкусно и много по-полезно.
22 Юни 2015, 14:47
Затова е по-добре да ядете филета пред месо, малко или много са далеч по-истински вариант. Пушеното месо е вкусно и много по-полезно.
22 Юни 2015, 16:50
Malina написа:Затова е по-добре да ядете филета пред месо, малко или много са далеч по-истински вариант. Пушеното месо е вкусно и много по-полезно.
Само там може да е останала малка надежда, но всякакъв тип салами не стават за ядене, по-добре да се ядат едно кълцани наденици, макар че и там няма гаранции.
22 Юни 2015, 17:03
Може да си правите собствени колбаси, а и има фирми, които предлагат да ви опушат место, така ще сте сигурни в произхода и в това, което ядете.
23 Юни 2015, 09:32
затова избягвам всякакъв тип колбаси, изключително рядко си позволяваме да си вземем, не повече от веднъж месечно, даже и пропускаме. Разбира се - вкусно ни е, ще излъжа, ако кажа друго, но за сметка на това са толкова вредни, че трябва да сме луди, за да се изкушаваме повече.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.