Бежанците - проблем на Казанлък или на държавата?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Бежанците - проблем на Казанлък или на държавата?

Мнениеот bojo_kolev » 25 Окт 2013, 09:54

След няколко дневни протести от казанлъчани, затваряне на прохода Шипка и искане на референдум, всички тези събития внезапно утихнаха.

Проблемът с бежанците, не търпи отлагане, но какво всъщност се случва?
Гражданите на Казанлък отказват МВР школата им да се превърне в бежански лагер, под претекст, че липсват в града лекар – инфекционист и епидемиолог. А и самочувствието им като граждани на Казанлък (център на България), не позволява да се настаняват бежанци, въпреки че въпросната полицейска школа се намира на около километър от града.

Моето мнение по въпроса е категорично – проблемът не е в бежанците в Казанлък или други градове, проблем има в държавата. Как е възможно среден по големина град като Казанлък, да няма лекари специалисти във всички области, по-специално инфекционисти и епидемиолози?
bojo_kolev
 
Мнения: 283
Регистриран на: 01 Окт 2013, 12:35

Re: Бежанците - проблем на Казанлък или на държавата?

Мнениеот niya_mazova » 25 Окт 2013, 10:02

Имаше много коментари от граждани, че то не можело да затварят прохода и т.н. Всеки може да прави, каквото си иска, естествено! При положение, че бежанците крият рискове от зарази, това касае тях и децата им, нормално е да се протестира, докато всеки стои и чака, никога няма да стане на неговата!
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Бежанците - проблем на Казанлък или на държавата?

Мнениеот YoLindi » 25 Окт 2013, 10:12

Имат си проблем хората - протестират, обаче, наистина проблем, е че няма кой да се погрижи адекватно за хората изпаднали в нужда, ние една усмиряваме нашите малцинства!
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Бежанците - проблем на Казанлък или на държавата?

Мнениеот Womanitka » 25 Окт 2013, 10:38

Бежанската вълна е проблем на държавата разбира се. Проблема е че няма адекватност в действията на държавата. Проблема е, че сирийците всъщност са искали да отседнат в хотел имали са възможност да си наемат стаи или квартири, но им е отказано защото видиш ли такъв е закона. Сега вместо икономиката да печели от сирийците всъщност сирийците са на гърба на икономиката.
Ако намеря статията ще я пусна. Бежанците не са толкова социално слаби колкото ги описват просто заради някакъв закон вместо да им се издаде някакъв временен документ и да им се позволи да се оправят сами като внесат малко свеж полъх в изтънялата ни икономика ги принуждават да живеят скотски на гърба на данъкоплатеца и така насаждат напрежение.
Womanitka
 
Мнения: 17
Регистриран на: 29 Мар 2013, 22:36


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron