Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот MollyDolly » 25 Окт 2013, 15:01

Законът за изтребването на бездомните кучета в Румъния е вече факт.
Според разпоредбите животните без дом ще бъдат прибирани за 14 дневен срок, за да имат възможност да бъдат осиновени, а след неговото изтичане ще бъдат евтаназирани.

След влизането на Румъния е ЕС, това беше един от основните проблеми, който трябваше да бъде премахнат. Едва преди месец отново стана дума за това, след като дете е било нахапано до смърт от бездомни кучета.
А всъщност предложението на ЕС е било за стерилизация на тези животни, а не евтаназия, всъщност тя в забранена в еврозоната.

Лично подписах петиция, която беше против вземането на тази жестока мярка за премахване на безстопанствените кучета. Висящ остава въпросът какво се е случило с нея - или е безуспешна, или просто не е била взета под внимание!
Смятате ли, че подобно деяние може да бъде оправдано с нечия смърт, когато отново държавата не е свършила своята работа?
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот lini_leni » 25 Окт 2013, 15:04

Отново неоправдана жестокост! Тъжно е и за детето, но и за кучетата! Жалко е, че съседката ни така решава проблемите си!
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот utro77 » 25 Окт 2013, 16:33

И аз подписах....
Знам, че приеха този закон в Румъния, но все още не успявам да го осмисля. Не е това начина. Не и в този век! Не и на този етап от развитието на човечеството!

Мерките, които ще решат проблема с бездомните животни са комплексни и трябва да се следват целенасочено за продължителен период от време. На първо място - ако не си променим психологията, нищо няма да помогне. Докато има хора в обществото ни, които безотговорно си изхвърлят домашните любимци на улицата, в момент, когато им станат неудобни, винаги ще е така. В това число имайте предвид и тези, изхвърлящи потомството на домашните си любимци. Това са всъщност и хората, които нямат проблем да приемат за разумен един такъв закон като румънския. Ще се уплашите да разберете колко много такива има и в България!
Suffer well!
Аватар
utro77
 
Мнения: 53
Регистриран на: 23 Май 2012, 15:56

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот blanshe » 01 Ное 2013, 15:36

Няма да се изморя да повтарям, че броят на бездомните кучета в една държава е право пропорционален на броя на безотговорните хора. И смятам, че да нямаш никаква отговорност към даден живот (умишлено не конкретизирам дали е човешки или животински) е дори по-опасно от това да нямаш дом! :(
Другото, което в частност ме вбеси, е срокът за осиновяване - 14 дни! Това е безумие... :( Как за 2 седмици то ще бъде обезпаразитено, ваксинирано, подложено на необходимите изследвания и тестове (защото то трябва да бъде не само физически здраво, но и поведението му да е подходящо за отглеждане в семейство)? Няма как! Това е законен начин за пълно унищожение... Жалко за тези хора... или пък да го сложа в кавички - "хора" - май така е по-добре!
blanshe
 
Мнения: 24
Регистриран на: 07 Юни 2012, 09:53

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот MollyDolly » 02 Ное 2013, 12:17

Радвам се, че все пак някъде се намират хора, които имат някаква съвест. Жалко, че те не се намират по високите постове, а просто подписваме петиции, които в един момент отиват на боклука.
Blanshe, за съжаление в този 14 дневен срок, кучетата реално стоят в клетки и чакат, никой не се грижи за тях. В повечето случаи те биват евтаназирани, затова не смятат и за необходимо да се хвърлят напразни пари за ваксини и подобни. Съгласна съм с теб, че това е напълно легален начин за избиване на невинни животни. За съжаление в тази част на Европа, нямаме психологията, че можем да помогнем на животно и да се погрижим за него, по-добре е да си вземе от породистите, защото биха ни се присмели да ни видят с мелез. Комплексарска, тъжна история!
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот california_ » 06 Фев 2014, 15:22

lini_leni написа:Отново неоправдана жестокост! Тъжно е и за детето, но и за кучетата! Жалко е, че съседката ни така решава проблемите си!


Да, но колкото и да се обичат животните - поставени на везна - дете и куче ... няма база за сравнение ... Доколкото знам, детето е било едва на 4 години ... :(
california_
 
Мнения: 23
Регистриран на: 06 Фев 2014, 13:05

Re: Как се справя бързо Румъния с бездомните кучета?

Мнениеот mix_twix » 29 Яну 2015, 14:10

Проблемът с бездомните кучета е в хората, по-добре ад ги дават по приюти, вместо да си хвърлят кучетата по улицата, винаги може да се намери кой да ги осинови. Трябва да се продават кучета само над 6м. за да за минали задължителна кастрация, така проблемите няма да ги има :roll:
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта