Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да направим вкусна содена питка?

16 Сеп 2015, 09:49

за мен содените питки са ужасни на вкус, няма нищо, което да ги направи бухнали, а са слепени и гадни. :(

16 Сеп 2015, 10:27

S_Milenska написа:за мен содените питки са ужасни на вкус, няма нищо, което да ги направи бухнали, а са слепени и гадни. :(

Зависи от това на какъв тип хляб си свикнал, така че и този е ок, особено ако си го нарежеш на тънички филийки няма проблем.

18 Сеп 2015, 14:56

аз лично слагам малко повече сода и ми става супер. правя я само с кисело мляко и малко олио. наистина придобива много месест вкус и с шарена сол е уникално.

18 Сеп 2015, 15:19

Alexandrina написа:аз лично слагам малко повече сода и ми става супер. правя я само с кисело мляко и малко олио. наистина придобива много месест вкус и с шарена сол е уникално.

Да, но ако се прави за Бъдни вечер трябва да е без никакво блажно, включително олио и кис. мляко, като за олиото не е задължително :idea:

18 Сеп 2015, 16:09

red_eyes написа:
Alexandrina написа:аз лично слагам малко повече сода и ми става супер. правя я само с кисело мляко и малко олио. наистина придобива много месест вкус и с шарена сол е уникално.

Да, но ако се прави за Бъдни вечер трябва да е без никакво блажно, включително олио и кис. мляко, като за олиото не е задължително :idea:

Нали не трябва да е от животински произход, олиото е растително..

22 Сеп 2015, 16:36

Rali_hr написа:
red_eyes написа:

Нали не трябва да е от животински произход, олиото е растително..

Ама и то се води за блажно, както в дните на т. нар. тримирене, така и на Бъдни вечер, но малко по-хранително :lol:

23 Сеп 2015, 10:00

За олитоо наситина не знаех, че не е позволено, винаги съм мислила, че става въпрос просто за неща от животински произход. А и така реално нито сърмите ще станат, нито чушките, нито картофената салата, съмнявам се мноого за олиото, единствено да речем за въпросната питка да е условието.

23 Сеп 2015, 10:28

Pipilota написа:За олитоо наситина не знаех, че не е позволено, винаги съм мислила, че става въпрос просто за неща от животински произход. А и така реално нито сърмите ще станат, нито чушките, нито картофената салата, съмнявам се мноого за олиото, единствено да речем за въпросната питка да е условието.

Да, не, че няма да стане питката и без олио, но ще е още по-голям токмак ми се струва :lol: :lol:

24 Сеп 2015, 09:55

Ако и олио няма, което да придаде малко пърхавост ще стане наистина на тесто с кора и хич няма д ае вкусно :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2