04 Ное 2013, 11:54
04 Ное 2013, 11:58
05 Ное 2013, 12:12
06 Ное 2013, 12:23
06 Ное 2013, 16:25
sh___o написа:Няма как гранулата да е по-безвреден от останалите соеви продукти (тофу, мляко, пастет, наденички и други подобни), тъй като той преминава химическа обработка преди да придобие вида, в който го купуваме!
Препоръчвам материала по-долу да се чете на английски. Българската версия не е пълна:
http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean
06 Ное 2013, 16:34
Radoslav88 написа:Проблемът на соята е че почти всичката е ГМО, а тази която не е такава е нерентабилно скъпа т.е. по-добре човек да яде месо отколкото соя. Друг недостатък на соята е съдържанието на фитоестрогени, които за жените са ОК, но попаднали в мъжкия организъм се превръщат в естроген, а оттам следват доста проблеми за мъжкия пол. Добри заместители на месото (както хранителни, така и вкусови) са - конопа, кафявия ориз и грахта. Специално за конопа знам, че го има под формата на прах и с него се готви много лесно.
08 Ное 2013, 12:06
Fancy написа:Radoslav88 написа:Проблемът на соята е че почти всичката е ГМО, а тази която не е такава е нерентабилно скъпа т.е. по-добре човек да яде месо отколкото соя. Друг недостатък на соята е съдържанието на фитоестрогени, които за жените са ОК, но попаднали в мъжкия организъм се превръщат в естроген, а оттам следват доста проблеми за мъжкия пол. Добри заместители на месото (както хранителни, така и вкусови) са - конопа, кафявия ориз и грахта. Специално за конопа знам, че го има под формата на прах и с него се готви много лесно.
Чак нерентабилно скъпа не зная да е! Реално и тази, която продават за био, не знаеш колко е такава. Тук ставаше въпрос за хората, които не ядат месо, няма как да ме убедиш и мен, че е много по-добре да си ядеш месо.
Съгласна съм, че има и други адекватни заместители на месо, просто трябва да има балансирано и разнообразно хранене!
09 Ное 2013, 23:26
27 Юни 2016, 16:37
29 Юни 2016, 16:17