Какъв масаж да избера при толкова видове?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот M.Tasheva » 08 Ное 2013, 14:10

Най-накрая оставих време и за себе си, но и това се оказва нелека задача!
Решила съм да отида на масаж, но не зная какъв!

Има доста и различни видове. Сега ги преоткривам за пръв път и ми е доста трудно да си избера!
Какъв бихте ми предложили вие? За най-предпочитан разбрах, че е шведският или класически масаж, както и ароматерапевтичният. Единственото, което искам е пълен релакс и възобновяване на тялото и духа. Затова съм се насочила към масаж с горещи камъни или ароматерапията мисля, че биха ми повлияли най-добре.

Четох за дълбок масаж на тъканите, но като не зная при кого ще попадна предпочитам да не рискувам. А вие чували ли сте за Шиацу масаж, какво ще ми кажете за него? Препоръчайте ми някакъв, имали такива, които са по-екстравагантни?
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот sofi_black » 08 Ное 2013, 14:17

Хаха по-екстравагантен масаж мисля, че мъжът ти може да ти спретне. И аз скоро не съм ходила, но последният, който посетих беше ароматератевтичен и ми хареса страшно много!!! Силно препоръчвам!!!
sofi_black
 
Мнения: 488
Регистриран на: 05 Ное 2013, 14:39

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот Plamen Georgiev » 13 Ное 2013, 12:18

За да се ориентира човек по-лесно в масажите, може да ги раздели условно на източни и западни техники.
В основата на западните масажи е шведския масаж с неговите основни похвати - поглаждане, разтриване, омачкване, вибрации и ударни похвати. Това е масажът, който повечето хора познават и най-често се използва с лечебна цел.
Аромамасажът също използва тези основни похвати, но в комбинация с етерични масла, които имат специфично действие. В повечето случаи аромамасажът е по-лек, отпускащ и ралаксиращ масаж, затова много хора го предпочитат.
При източните масажът подходът е по-холистичен, т.е се търси въздействие както на ниво тяло, така и на ниво енергия и дух. Там нещата варират в много широки граници, но най-популярните източни техники са свързани с обработване на точки, зони и въздействие върху енергийни центрове.
Шиацу масажът е най-общо казано е японска версия на точков масаж, макар да не се работи само с пръсти. Този масаж се работи през дрехите и затова като усещане и техника е доста по-различен от класическият. Подобно е положението и с тай масажът, който използва и различни стречинг техники.
Масажът с вулканични камъни също е популярна източна техника, при която с топлите камъни се прави масаж и се въздейства върху енергийните центрове по-тялото. Приятен и отпускащ масаж, много добър за пълна релаксация.

Затова всеки човек трябва сам да си реши от какво има нужда и да се насочи към такъв тип масаж. Ако търсиш нещо, което да въздейства осезаемо върху тялото, насочи се към класическия масаж. Ако искаш по-различен тип масаж и си отворена към източната философия - избери източните масажи. Комбинацията от източни и западни похвати също е възможен вариант.
Plamen Georgiev
 
Мнения: 180
Регистриран на: 19 Сеп 2013, 07:51

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот M.Tasheva » 13 Ное 2013, 15:43

Много ви благодаря, за подробният отговор, които сте ми дали! Вече ходих, като се доверих на класическият и много ми хареса. Разбрах, че е добре да отделяш повече време на на себе си, следващият набелязан е ароматерапевтичният :)
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот joro_pov » 19 Яну 2014, 14:28

Според състоянието и целите се избира вид масаж.

За жени, най- добре е в началото да правят четков масаж във вана.

Следва завиване и отдих в леглото, след което чай от жълт кантарион, коприва и глог. Ако искате да тонизирате кръвта - в сместа за чая се слага и бабини зъби.

За повече по темата - natinina@abv.bg .
joro_pov
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Дек 2013, 12:40

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот pepa1974 » 21 Мар 2014, 19:40

Препоръчвам-Тай масаж, представлява точков масаж примесен с мануална терапия, който се прави на земята върху специален дюшек без масло, като клиентът е облечен със специална пижама.
pepa1974
 
Мнения: 367
Регистриран на: 02 Дек 2013, 20:20

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот Мади Ранчева » 24 Мар 2014, 14:05

pepa1974 написа:Препоръчвам-Тай масаж, представлява точков масаж примесен с мануална терапия, който се прави на земята върху специален дюшек без масло, като клиентът е облечен със специална пижама.

И на мен са ми правили подобен, но включваше и на вътреешните органи... беше много интересно като изживяване! А какво представлява мануалната терапия?
Мади Ранчева
 
Мнения: 240
Регистриран на: 21 Яну 2014, 12:37

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот Lollipop » 02 Дек 2014, 10:12

Сега съм се засилила да купувам за Коледа един масаж на моя съпруг, но се чудя какъв трябва да е, за да отпусне мускулите му - той има доста тежка работа - и да се чувства най-добре. :roll:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот mix_twix » 12 Яну 2015, 18:05

Обичам много да ходя на масаж :D
Аз си избирам такъв лечебен защото най-добре ми действа, пък ако е от жена още по-хубаво. :mrgreen:
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Какъв масаж да избера при толкова видове?

Мнениеот Lili_pili » 12 Яну 2015, 18:15

Никога не съм знаела, че има толкова видове масаж, мислих си, че отиваш там и почват да те мачкат и това е. :mrgreen:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Следваща

Назад към Хоби и развлечения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта