Как въздействат компресивните чорапи?

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Как въздействат компресивните чорапи?

Мнениеот MollyDolly » 11 Ное 2013, 12:11

Наскоро баба ми се сблъска с много проблеми и аз покрай нея. Става въпрос за язви, които й се появиха в следствие на венозна недостатъчност.

Ходихме по лекари и болници, съответно й изписаха лекарства, но ни посъветваха да вземем и компресивни чорапи. Не бях чувала за подобно нещо, затова реших първо да проверя за какво иде реч в интернет, а след това да купуваме. :!:

Поразгледах на няколко места и не мога да си обясня, как би могло да действат тези компресивни чорапи. Пише, че подобрява състоянието на раната, чрез терапевтична компресия и нищо друго!

Някой пробвал ли е до сега подобни компресивни чорапи и знае ли как въздействат, за да зная дали има смисъл да се купува? На мен ми изглежда много шарлатанска работа, мисля че преспокойно може да бъде заменен с обикновен бинт!
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Как въздействат компресивните чорапи?

Мнениеот Loreyn » 11 Ное 2013, 12:23

и моята баба има същият проблем, до колкото знам си е широко разпространен, за съжаление. Ние купихме компресивни чорапи и мисля, че помагат, защото оказаната компресия е премерена - нито много слаба, нито прекалено силна. Ако се стегне прекалено, например, може би няма да може да диша добре и обратното, ако няма достатъчен натиск могат да изникнат различни проблеми!
Loreyn
 
Мнения: 212
Регистриран на: 07 Ное 2013, 14:35

Re: Как въздействат компресивните чорапи?

Мнениеот Nely Nel » 30 Яну 2020, 18:27

Наистина ли има ефект от тези компресивни чорапи? Майка ми е с разширени вени и много я болят краката. Ще й помогнат ли?
Аватар
Nely Nel
 
Мнения: 49
Регистриран на: 05 Дек 2019, 14:41


Назад към Медицински принадлежности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта